Generali PPF a finalizat preluarea Ardaf si RAI si vrea o consolidare la 10% din piata

Generali PPF a finalizat preluarea Ardaf si RAI si vrea o consolidare la 10% din piata

Generali PPF Holding a anuntat ca a incheiat tranzactia de preluare a asiguratorilor Ardaf si RAI Asigurari, dupa ce a cumparat 100% din actiunile Iberian Structured Investments I BV, actionarul majoritar al companiilor. Astfel, Generali PPF a ajuns sa detina 82% din actiunile Ardaf si 99,9% din RAI. Pe anul trecut, Generali PPF a inregistrat prime brute subscrise

Generali PPF Holding a anuntat ca a incheiat tranzactia de preluare a asiguratorilor Ardaf si RAI Asigurari, dupa ce a cumparat 100% din actiunile Iberian Structured Investments I BV, actionarul majoritar al companiilor. Astfel, Generali PPF a ajuns sa detina 82% din actiunile Ardaf si 99,9% din RAI. Pe anul trecut, Generali PPF a inregistrat prime brute subscrise de 789 milioane lei. Pentru 2009, compania estimeaza ca va atinge si mentine o cota pe piata asigurarilor de 10%. La sfarsitul lui septembrie 2008, cota de piata a Generali PPF era de 9,28%, fiind pe locul 4 pe piata totala de asigurari.

Marie Kovarova , presedintele Generali Asigurari, spune ca cele patru companii ale holdingului, Generali Asigurari, Generali Fond de Pensii, Ardaf si RAI, vor opera independent, ca entitati distincte de management, actionariat si ca marci. “Cele patru companii se vor concentra pe produse profitabile, sanatoase si la standarde ridicate de calitate ”, a declarat Kavarova.

Pentru Generali Asigurari, strategia pe anul 2009 va fi concentrarea pe produse pe segmente viata, corporate non-viata si retail non-auto. Compania a raportat pe anul trecut prime brute subscrise de 417 mil. lei, avand un portofoliu de 80% asigurari non-viata si 20% viata.

Volumul primelor brute surscrise de Ardaf anul trecut s-a ridicat la 352,9 mil. lei, peste 99% din acestea  fiind concentrate pe segmentul non-viata. Cea mai mare pondere in portofoliu Ardaf este detinuta de asigurarile RCA (64,6%) si Casco (26%), urmate de asigurarile de proprietati, agricole si raspundere civila.

Tinand cont de structura acestui portofoliu, compania si-a propus anul acesta o dezvoltare a portofoliului de asigurari non-auto. "Vrem sa dezvoltam portofoliul de asigurari non-auto din cauza riscurilor ridicate pe care le aduc politele RCA", a declarat presedintele Ardaf, Stanislav Uma, citat de NewsIn.

Ardaf intentioneaza sa obtina profit pe 2009, intentionand in acest sens cresterea eficientei punctelor de vanzare si inchiderea unora. “Daca inchidem puncte de vanzare inseamna ca vrem sa fim profitabili, nu are legatura cu criza”, a declarat seful Ardaf.

In ceea ce priveste RAI, compania este lider pe piata asigurarilor medicale de calatorie, cu peste 500.000 de polite incheiate in 2008 si un volum de prime brute subscrise de 20 milioane lei. Pentru aceste an, obiectivul propus este atingerea unei cote de pana la 30% pe piata asigurarilor medicale de calatorie, de la 27% cat avea in 2008.

Potrivit sefului Generali Asigurari, Generali PPF Holding va majora capitalul social al Generali si Ardaf in acest an, cea mai mare suma urmand sa fie alocata asiguratorului Ardaf pentru a acoperi pierderile companiei din 2008 si pentru sustinerea activitatii. "Ne gandim la cresterea capitalului social, insa cea mai mare suma va fi alocata companiei Ardaf pentru sustinerea activitatii in 2009", a mentionat Kovarova.

In ce priveste Generali Asigurari, Kovarova a spus ca majorarea de capital vizeaza dezvoltarea activitatii pe segmentul de asigurari de viata.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos