Generali intra si pe fonduri de pensii facultative

Generali intra si pe fonduri de pensii facultative

Generali Fond de Pensii va intra in acest an pe piata pensiilor facultative, prin lansarea unui fond cu un grad mediu de risc, fiind al saptelea jucator care activeaza pe acest segment. Reprezentantii companiei estimeaza ca pana la sfarsitul anului  numarul de persoane care vor adera la fondurile de pensii facultative va atinge cifra de

Generali Fond de Pensii va intra in acest an pe piata pensiilor facultative, prin lansarea unui fond cu un grad mediu de risc, fiind al saptelea jucator care activeaza pe acest segment. Reprezentantii companiei estimeaza ca pana la sfarsitul anului  numarul de persoane care vor adera la fondurile de pensii facultative va atinge cifra de 100.000, de la 82.377 cat sunt in prezent. “Pentru a demara activitatea pe Pilonul III, este necesar sa suplimentam capitalul social cu minim 1,5 milioane euro, insa pentru a obtine anumite rezultate trebuie sa investim de 3 ori mai mult. In prezent compania are un capital social de 71 milioane de lei. Deocamdata nu am depus dosarul pentru obtinerea autorizatiei, se mai lucreaza la el. Nu ne asteptam la o explozie pe segmentul de pensii facultative in acest an, fiindca angajatii sunt preocupati inca de pensiile private obligatorii si sunt greu de convins”, a declarat directorul general al Generali Fond de Pensii, Ioan Vreme.  

Vreme a mentionat ca Generali Fond de Pensii vrea sa-si mentina in acest an cota de piata pe segmentul pensiilor private obligatorii. Compania se afla acum pe locul 3 in topul companiilor care activeaza pe Pilonul II, dupa ce a atras un numar de 389.941 de participanti la sfarsitul campaniei de aderare, obtinand o cota de 9,37% din piata. La 20 mai in conturile administratorului au fost virate primele contributii pentru pensiile private obligatorii, in valoare de peste 7 milioane lei, procesul desfasurandu-se fara anumite dificultati. Potrivit directorului financiar al Generali Fond de Pensii, Anne-Marie Mancas, compania si-a propus sa gestioneze la sfarsitul anului 10% din totalul activelor pietei de pensii private obligatorii, ceea ce ar insemna un volum de 25-30 milioane euro.

Generali Asigurari vrea sa-si sporeasca afacerile cu 19 % in 2008

Generali Asigurari si-a propus in acest an sa-si sporeasca volulul de prime brute subscrise cu 19% fata de anul trecut, pana la 455 milioane lei. De asemenea, compania tinteste un profit net similar cu cel din 2007, in valoare de aproximativ 3,5 milioane lei.  Strategia companiei vizeaza dezvoltarea pe toate liniile de asigurare, si, in mod special pe cea a asigurarilor de viata, precum si pe intrarea Generali Fond de Pensii pe Pilonul III.  
”Principalul  motor de crestere pentru Generali, il vor constitui asigurarile de viata, se estimeaza ca acestea vor creste cu 49% pana la 90,5 milioane lei. Totodata, compania urmareste imbunatatirea profitabilitatii pe sgmentul non-viata, dezvoltarea sistematica a retelei teritoriale si, in mod special implicarea continua in crearea unei culturi sanatoase a pietei asigurarilor in Romania. Strategia companiei pentru 2008 se incadreaza in strategia generala pentru urmatorii cinci ani. Vrem sa ne consolidam pozitia de asigurator eficient atat pe sgmentul retail, cat si pe cel corporate si sa devenim unul din cei mai importanti jucatori pe piata asigurarilor de viata”, a declarat directorului general al Generali Asigurari, Tudor Moldovan.

In primele trei luni ale acestui an, Generali Asigurari a realizat un volum total de prime brute subscrise in valoare de 108,2 milioane lei, in crestere cu 8,5% mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent. Asigurarile de viata au inregistrat o crestere de 35,5%, ajungand la 20,2 milioane lei, in timp ce asigurarile generale au crescut cu 3,7%, pana la 87,9 milioane lei. Din totalul asigurarilor de viata 77% provin din contracte individuale incheiate, iar restul de 23% din asigurarile de grup. Cele mai vandute asigurari in primul trimestru au fost cele de tip Casco, in valoare de 50,54 milioane lei, urmate de asigurarile bunurilor cu o valoare de 19,6 milioane lei, asigurarile de viata individuale in valoare de 14,1 milioane lei, RCA si Cartea Verde – 12,8 milioane lei. Totodata compania a platit daune in valoare de 60 milioane lei.

“Rezultatele obtinute in primul trimestru al acestui an sunt conform asteptarilor. Nu am planificat o crestere mare pentru segmentul asigurarilor generale, pentru ca strategia pentru anul acesta prevede, in principal, o crestere profitabila, prin respectarea cu strictete a regulilor de subscriere a politelor de  asigurare. De asemenea, ne-am asumat rolul de educare a pietei, prin introducerea in premiera a  asigurarilor Casco cu fransiza, pe toate canalele de distributie, fara nicio exceptie”, a conchis Moldovan.
             
Generali Asigurari si-a inceput activitatea in Romania in 1993, in prezent compania ocupa locul 8 in topul asiguratorilor, din cei 43 de jucatori activi de pe piata. Compania isi desfasoara activitatea prin intermediul a 84 de agentii teritoriale si 385 de angajati. Pana la sfarsitul acestui an Generali Asigurari vrea sa-si extinda reteaua prin deschiderea a 20 de agentii in orasele mici si mijlocii, urmand sa investeasca in extindere aproximativ 1 milion de euro.

Ludmila Cucia   

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos