Generali Fond de Pensii vrea sa-si majoreze capitalul social, in perioada urmatoare, pana la 71 milioane lei

Generali Fond de Pensii vrea sa-si majoreze capitalul social, in perioada urmatoare, pana la 71 milioane lei

Generali Fond de Pensii, al treilea jucator de pe pilonul II, a finalizat majorarea de capital social cu 10,9 milioane lei pana la 25 milioane lei, conform unei decizii a actionarilor din 30 ianuarie 2008, si pregateste o triplare a capitalului in perioada urmatoare, pana la 71 milioane lei, a anuntat marti compania. Compania avea,

Generali Fond de Pensii, al treilea jucator de pe pilonul II, a finalizat majorarea de capital social cu 10,9 milioane lei pana la 25 milioane lei, conform unei decizii a actionarilor din 30 ianuarie 2008, si pregateste o triplare a capitalului in perioada urmatoare, pana la 71 milioane lei, a anuntat marti compania.

Compania avea, inainte de majorare, un capital social de 14,1 milioane lei.

Majorarea de capital a fost aprobata in cadrul adunarii generale extraordinare a actionarilor (AGEA) din 30 ianuarie si s-a facut prin emiterea unui numar de 10,9 milioane de actiuni noi, cu valoarea nominala de 1 leu, potrivit unui comunicat.

Toate actiunile nou-emise au fost subscrise de catre cei doi actionari, respectiv Generali Holding Vienna, actionarul majoritar, si Generali Asigurari SA. Din totalul actiunilor emise, Generali Holding Vienna a subscris un numar de 10.898.910  actiuni, iar Generali Asigurari a subscris 1.090 actiuni, potrivit datelor companiei.

"Prin aceasta marire, aprobata de actionari, compania noastra atinge o valoare a capitalului social care depaseste limita minima impusa de lege (respectiv echivalentul a 4 milioane de euro)", a declarat directorul general al Generali Fond de Pensii, Ioan Vreme.

"Cresterea de capital nu este doar o masura necesara pentru desfasurarea normala a activitatii, ci si un semnal explicit prin care Grupul Generali isi reafirma decizia de a fi un operator activ si puternic pe piata pensiilor private. Rezultatele Generali Fond de Pensii in campania de aderare initiala au impus decizii rapide si adaptate situatiei reale", a precizat Vreme.

El a adaugat ca acesta a fost motivul pentru care actionarii s-au intrunit de doua ori in primul trimestru al anului si au hotarat aceste infuzii de capital. seful Generali Fond de Pensii considera ca, prin aceste majorari, compania isi va putea sustine activitatea la nivel corespunzator in acest an.

"Capitalizarea societatii nu cuprinde doar sumele aflate in capitalul social, ci si rezervele de capital ale companiei, care se ridica in prezent la 78,15 milioane lei", a mai spus Ioan Vreme.

Dupa finalizarea demersurilor legale pentru inregistrarea deciziilor actionarilor din 3 martie, Generali Fond de Pensii va cumula capitaluri proprii de 149,155 milioane lei, dintre care 71 milioane lei capital social, ceea ce reprezinta o investitie de peste 40 milioane de euro facuta de Grupul Generali in piata pensiilor private obligatorii din Romania.
NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos