Generali calculeaza tarifele de asigurare in functie de profilul soferului pentru politele CASCO

Generali calculeaza tarifele de asigurare in functie de profilul soferului pentru politele CASCO

Generali Romania a introdus un sistem de tarifare pentru asigurarile Casco care ia in calcul, la stabilirea valorii primei de asigurare, atat caracterisiticile autovehiculului, cat si pe cele ale proprietarului (conducatorului auto), a anuntat, miercuri, compania. "Noul tarif segmentat se aplica impreuna cu sistemul bonus-malus, prin care proprietarii de autovehicule vor plati, la aniversare, o

Generali Romania a introdus un sistem de tarifare pentru asigurarile Casco care ia in calcul, la stabilirea valorii primei de asigurare, atat caracterisiticile autovehiculului, cat si pe cele ale proprietarului (conducatorului auto), a anuntat, miercuri, compania. "Noul tarif segmentat se aplica impreuna cu sistemul bonus-malus, prin care proprietarii de autovehicule vor plati, la aniversare, o prima de asigurare mai redusa daca in anul anterior nu au produs accidente, sau una majorata, daca au raportat daune. Emiterea politelor se face utilizand un nou sistem informatic de ofertare, emitere, modificare si evidenta a politelor", se arata intr-un comunicat al companiei.

Prin introducerea acestui sistem, Generali Asigurari va calcula tariful politei Casco in functie de mai multe caracteristici ale autovehiculului asigurat si ale proprietarului acestuia, prima de asigurare fiind direct proportionala cu riscul.

    

Astfel, la calcularea tarifului Casco vor fi luate in considerare datele privind conducatorul auto, cum ar fi varsta, experienta in conducere, starea civila, daca autovehiculul este condus si de alte persoane decat asiguratul, zona in care utilizeaza cu precadere autovehiculul, parcursul mediu anual estimat, numarul de accidente inregistrate in ultimii trei ani, numarul de amenzi primite in ultimii trei ani, indiferent de cauza, precum si informatii privind autovehiculul asigurat (categorie, tip, putere motor), destinatia autovehiculului (uz propriu, taxi, rent-a-car, protectie si paza, distributie etc.) si acceptarea sau neacceptarea de catre asigurat a unor fransize fixe pe eveniment.
           

"Un avantaj al sistemului de tarifare segmentat il constituie reducerea semnificativa a primei de asigurare pentru persoanele care accepta incheierea asigurarii cu fransiza (asiguratul suporta financiar o parte din dauna), mai ales pentru autoturismele si autoutilitarele usoare, pana in 3,5 tone. Vanzarea cu fransiza va constitui un avantaj real pentru clientii care nu isi fac un scop in sine din a deschide nenumarate dosare de daune si care inteleg ca reducerea de prima astfel obtinuta le permite sa acopere, partial sau total, fransiza, in cazul in care au o dauna de-a lungul unui an de asigurare", se spune in comunicat.
         

Prin emiterea politelor Casco cu ajutorul unui nou sistem informatic, Generali Asigurari urmareste reducerea posibilitatilor de eroare umana, standardizarea modului de prezentare a politelor si ofertelor, eliminarea subiectivitatii in stabilirea tarifului si evidentierea imediata a noilor subscrieri in baza de date a asiguratilor.
   

Din luna iunie, compania va aduce imbunatatiri la sistemul de tarifare segmentat si la conditiile de asigurare ale politei Casco, care vor veni in intampinarea cerintelor formulate de clienti, si anume acoperirea unor riscuri suplimentare, contra platii unor prime aditionale, oferirea unor servicii suplimentare in caz de dauna (cum ar fi autovehicul la schimb, pentru un numar limitat de zile, in perioada reparatiei celui asigurat), diversificarea ofertarii, prin marirea variantelor de asigurare cu fransiza si/sau procent neacoperit in caz de dauna totala, posibilitatea incheierii asigurarii doar pentru anumite categorii de riscuri si acoperire numai pentru cazurile de dauna totala.
      

Generali Asigurari este parte a grupului international Generali. Reteaua teritoriala a companiei numara 76 de agentii si puncte de lucru.
       

Asiguratorul are un capital social de 50 milioane de lei, care ar putea sa fie majorat la 120 milioane de lei, o decizie in acest sens urmand sa fie luata de actionari la finele lunii aprilie.
   

Principalii actionari ai societatii sunt Generali Holding Vienna – 83,57% si Astra Asigurari – 15,98%. Generali Romania a fost infiintata in anul 1993 si practica asigurari generale si de viata.
           

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos