Generali Asigurari va tempera cresterea pierderilor in 2007, renuntand la politele neprofitabile

Generali Asigurari va tempera cresterea pierderilor in 2007, renuntand la politele neprofitabile

 Generali Romania estimeazapentru acest an incetinirea cresterii pierderilor, dar si a veniturilor din prime brute subscrise, care s-au dublat in 2006, prin franarea dezvoltarii anumitor segmente de activitate unde firma inregistreazapierderi, cum sunt politele CASCO. Volumul primelor brute subscrise este estimat sacreascacu 22% in 2007, in timp ce pierderile vor urca cu 10%, potrivit bugetului

 Generali Romania estimeazapentru acest an incetinirea cresterii pierderilor, dar si a veniturilor din prime brute subscrise, care s-au dublat in 2006, prin franarea dezvoltarii anumitor segmente de activitate unde firma inregistreazapierderi, cum sunt politele CASCO.

Volumul primelor brute subscrise este estimat sacreascacu 22% in 2007, in timp ce pierderile vor urca cu 10%, potrivit bugetului companiei.

Generali Romania a anuntat, miercuri, caa consemnat anul trecut prime brute subscrise de 84,2 milioane de euro, in crestere cu 134,6% fatade 2005, iar pierderile au crescut cu 129,5%, la 6,9 milioane de euro, ca urmare a investitiilor realizate in dezvoltarea canalelor de vanzare si a majorarii capitalului social.

In lei, primele au urcat cu 129%, la 299 milioane de lei, iar pierderile s-au dublat, la 31 de milioane de lei, potrivit raportului financiar al firmei.

Avansul primelor a depasit cu mult planul, in special la sigurarile generale, care au generat prime de 258 milioane de lei, fatade 110 milioane de lei in 2005 si un nivel planificat de 144 milioane de lei pentru 2006.

Compania a subscris in total prime brute de 299 milioane de lei, cu 117 milioane de lei in plus fatade estimari. Volumul primelor incasate a avansat cu circa 90%, la 214,8 milioane de lei.

Principalele cauze ale pierderilor au fost cresterea ratei daunalitatii de la 57% in 2005 la aproape 70% in 2006 si cheltuielile aferente dezvoltarii retelei de distributie.

Nivelul daunelor pe segmentele asigurarilor generale si de viataa crescut cu 150%, la 135 de milioane de lei, din care cele pentru politele generale au fost de 130,8 milioane de lei.

La rezultatele negative a contribuit si intarzierea inregistrarii, cu mai mult de jumatate de an, a operatiunii de majorare a capitalului cu 20 de milioane de lei, la 50 de milioane de lei, panain luna ianuarie a acestui an.

Reprezentantii companiei intentioneazasafraneze dezvoltarea tipurilor de asigurari la care care veniturile nu pot acoperi cheltuielile cu plata despagubirilor si cu costurile de achizitie si de administrare a portofoliului, cum sunt politele Casco.

Pentru acestea, va fi introdus in perioada imediat urmatoare un sistem de tarifare diferentiata, in functie de profilul de risc al asiguratului

Primele brute subscrise pentru asigurarile generale au inregistrat anul trecut un avas de 135%, la 258 milioane de lei, in timp ce primele incasate au ajuns la 182,4 milioane de lei.

Pe segmentul politelor de viata, volumul primelor brute subscrise aproape s-au dublat, cumuland circa 41 de milioane de lei, cu prime incasate de 32,3 milioane de lei. Anul trecut au fost incheiate peste 57.000 de astfel de polite, cu circa 25.000 de unitati mai mult decat numarul estimat.

Cresterile raportate au fost consemnate in special pe segmentele asigurarilor de raspunderi generale, de incendiu, credit si garantii, dar si pentru polite Casco si asigurari individuale de viata.

Oficialii companiei vizeazain 2007 un avans al volumului asigurarilor de viatacu 48% si al politelor generale cu 18%, acestea din urmaavand un aport dublu fatade primele din punct de vedere valoric.

Asigurarile unit-linked, cu componentade investitii, lansate anul trecut de companie, au atras incasari de circa un milion de lei, peste nivelul prevazut, de 200.000 de lei.

Obiectivele Generali Asigurari includ cresterea cotei agentiilor in productia totalade polite unit-linked si implementarea produselor individuale de sanatate, in a doua jumatate a anului.

Volumul de prime brute subscrise al sucursalei Bucuresti reprezenta, la sfarsitul anului trecut, 33% din portofoliul companiei.

Generali a suportat costuri de achizitie de 28,6 milioane de lei, in crestere cu 67% comparativ cu cheltuielile realizate in 2005. Pentru acest an sunt prevazute costuri de achizitie de 22,8 milioane de lei.

Cota de piataa companiei a avansat de la 3% in 2005 la 5,2% in 2006, nivel prevazut initial pentru acest an.

Principalii actionari ai asiguratorului roman sunt Generali Holding Vienna – 83,57% si Astra Asigurari – 15,98%. Grupul italian Generali mai detine in Romania firma FATA Asigurari Agricole.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos