Generali Asigurari a afisat afaceri mai mari cu 28% in 2007, pana la 382 milioane lei

Generali Asigurari a afisat afaceri mai mari cu 28% in 2007, pana la 382 milioane lei

Generali Asigurari a susbscris in 2007 prime brute in valoare de 382 mil. lei, cu 28% mai mult fata de anul 2006. Aceasta crestere a provenit atat din activitatea de asigurari generale, cat si din cea de asigurari de viata.  Profitul net inregistrat de Generali Asigurari in 2007 a fost de 3,49 milioane lei, transmite

Generali Asigurari a susbscris in 2007 prime brute in valoare de 382 mil. lei, cu 28% mai mult fata de anul 2006. Aceasta crestere a provenit atat din activitatea de asigurari generale, cat si din cea de asigurari de viata.  Profitul net inregistrat de Generali Asigurari in 2007 a fost de 3,49 milioane lei, transmite compania intr-un comunicat.

Volum primelor brute subscrise  de companie  pe segmentul asigurarilor generale a atins o  valoare de 321 mil. lei, cu 25% mai mult fata de 2006, in timp ce pe segmentul asigurarilor de viata a fost inregistrat un volumul de prime brute subscrise, de 60,8 mil. lei,  cu 49% mai mare decat in anul precedent.

"Aceste rezultate confirma succesul programelor de restructurare a fortei de vanzari, aplicarea lor ducand la oimbunatatire a ratei persistentei personalului specializatin vanzarea politelor de asigurari de viata, la cresterea productivitatii si, nuin ultimul rand, la ridicarea calitatii procesului de vanzare", a declarat directorul general al companiei, Tudor Moldovan.

Generali Asigurari ainregistrat anul trecut cresteri pe majoritatea claselor de asigurari, atat la asigurarile de viata, cat si la asigurarile generale. Aproximativ 45% din primele afisate pe segmentul de asigurari de viata corespund politelor noi, emise in cursul ultimului exercitiu financiar incheiat. Asigurarile individualeisi pastreaza pondereain totalul portofoliului, de 76%, restul fiind reprezentate de asigurarile de grup, se mai spunein comunicat. Cresteri semnificative s-auinregistrat la asigurarile de viata, care sunt legate de fondurile de investitii si la asigurarile de sanatate.

La asigurarile generale, cresteri semnificative s-auinregistrat pe sectorul asigurarilor de raspundere civila pentru autovehicule, care au sporit cu 116,5%, si pe asigurarile de raspundere civila generala, care au urcat cu 29,2%. De asemenea, pe segmentul de asigurari Casco s-ainregistrat un avans de 24,7%, iar pe cel al asigurarilor de bunuri, de 23,6%.

Anul trecut compania a lansat o serie de produse si servicii noi, cum ar fi asigurarea de daune materiale pentruintreprinderi mici si mijlocii (IMM), aplicarea tarifului Casco segmentat pe mai multe clase de risc, introducerea fransizei si a sistemului bonus-malus.

"Pentru asigurarile generale, una dintre marile reusite esteimbunatatirea ratei daunei,in special pe segmentul auto, prin introducerea unui nou sistem de tarifare atat pentru politele Casco, cat si pentru cele de RCA (raspundere civila auto n.r.)", a mai mentionat  Moldovan.

El a adagat ca numarul agentilor de asigurare a crescut pe parcursul anului trecut de la 2.800 la aproximativ 3.400.

Totin 2007, Generali Asigurari a intrat pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) prin compania Generali Fond de Pensii SA, care a ajuns pe locul al treilea pe piata, cu 389.607 participanti si 9,37% din piata.

In 2007, Generali Asigurari si-a majorat capitalului social de la 50 milioane lei la 120 milioane lei pentru a sprijini dezvoltarea companiei si a diversifica activitatea de asigurari generale si de viata.

Generali Group a obtinut anul trecut venituri din prime de 66,2 miliarde euro si un profit net de 2,9 miliarde euro, cu 21,2% mai mult decatin 2006.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos