GE Money si Garanti Bank discuta o strategie comuna in Romania

GE Money si Garanti Bank discuta o strategie comuna in Romania

GE Money si Garanti Bank au anuntat ca analizeaza posibilitatea implementarii unei strategii comune pe piata din Romania in scopul dezvoltarii unei puternice platforme de servicii financiare. Reprezentantii celor 2 organizatii, GE Money si Garanti Bank au declarat intr-un comunicat de presa remis BankingNews.ro, ca e prematur sa ofere detalii suplimentare intrucat discutiile privind aceasta

GE Money si Garanti Bank au anuntat ca analizeaza posibilitatea implementarii unei strategii comune pe piata din Romania in scopul dezvoltarii unei puternice platforme de servicii financiare. Reprezentantii celor 2 organizatii, GE Money si Garanti Bank au declarat intr-un comunicat de presa remis BankingNews.ro, ca e prematur sa ofere detalii suplimentare intrucat discutiile privind aceasta strategie comuna se afla inca intr-un stadiu incipient iar o intelegere finala va trebui sa faca obiectul aprobarilor institutiilor de reglementare.

In septembrie 2006, GE Money, divizia de servicii financiare de retail a companiei General Electric (NYSE: GE) a intrat pe piata din Romania prin achizitionarea celor trei companii specializate in servicii financiare: Motoractive Leasing IFN (leasing auto si de echipamente), Ralfi IFN (credite de consum, opereaza sub brandul Estima Finance) si Domenia Credit IFN (credite ipotecare).

In Europa Centrala si de Est, GE Money opereaza un numar important de banci universale din mai multe tari, inclusiv Ungaria, Cehia, Polonia si Rusia.
Garanti Bank International Romania opereaza pe piata romaneasca ca si banca universala, oferind atat servicii destinate persoanelor fizice cat si persoanelor juridice. Garanti Bank International Romania  face parte din Garanti Bank International NV, o organizatie detinuta de Garanti Bank, a treia institutie financiara ca marime din Turcia. Garanti Bank Turcia este controlata direct de GE Money si de Dogus Group ca urmare a unui parteneriat incheiat in decembrie 2005. Ambele organizatii isi mentin declaratiile publice referitoare la planurile de dezvoltare in 2007:

GE Money va continua procesul de integrare a celor 3 companii locale (Domenia Credit IFN, Ralfi IFN si Motoractive Leasing IFN) in familia GE Money si va investi simultan 15 milioane USD in extinderea canalelor de distributie, dezvoltarea de noi produse, in platforme IT si in procesul de rebranding.

Garanti Bank International Romania intentioneaza sa isi extinda, pana la sfarsitul anului, reteaua locala de sucursale pana la 40 de unitati si sa investeasca in acelasi timp in tehnologie si solutii de retail banking, inclusiv in reteaua online (care a castigat 6 ani la rand premiul pentru cel mai bun serviciu de Internet Banking din Turcia).

La inceputul lui 2007, GE s-a clasat din nou pe locul I in topul realizat de Revista Fortune, obtinand titlul de „Cea mai admirata companie din lume”. Anul acesta a fost a doua oara consecutiv cand GE s-a aflat pe primul loc si a 7-a oara cand compania a intrat in top din cei 25 de ani de cand este realizat clasamentul.
Garanti Bank a primit de curand din partea Revistei Euromoney, pentru a 7-a oara, titlul de „Cea mai buna banca a Turciei”. In 2006 banca a primit din partea aceleiasi publicatii Premiul pentru Excelenta.


GE Money, 
divizie a companiei General Electric, detine active in valoare de 190 miliarde USD si este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare pentru consumatori, retaileri si dealeri auto din 54 de tari. Cu sediul in Stamford, Connecticut, SUA, GE Money ofera la nivel global o gama larga de produse, printre care se numara carduri de credit, credite de consum, credite si leasing auto, credite ipotecare, carduri corporate, credite de consolidare a datoriilor, imprumuturi pentru nevoi personale cu garantii imobiliare, produse de asigurare complementare produselor de credit.

Garanti Bank, a treia banca privata ca marime din Turcia, detinea la 31 decembrie 2006 active in valoarea de 36 miliarde USD. Garanti ofera servicii de retail banking, servicii bancare pentru corporatii si servicii de private banking pentru peste 6,2 milioane de clienti. In decembrie 2006, banca opera 487 sucursale locale, 5 sucursale straine, 4 reprezentante, 1455 ATM-uri, un call center, un serviciu avansat de Internet Banking dezvoltat pe o  platforma de inalta tehnologie centrat pe client si pe satisfacerea nevoilor acestuia.

Garanti Bank este principala institutie financiara din sistemul comercial bancar din Turcia si un partener de afaceri preferat de companii locale importante, dar si de multinationale. Garanti este lider pe sectorul de comert exterior – (finanteaza 16 % din volumul operatiunilor de export al Turciei si 14% din importul Turciei), managementul lichiditatilor, a depozitelor si serviciilor de Internet Banking si administreaza cel mai amplu program de loialitate pentru carduri de credit din Turcia.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos