credius.ro

Garanti Leasing sprijină sectorul IMM

26 aprilie 2013

Garanti Leasing sprijină sectorul IMM, fiind prima companie de leasing care semneaza o convenție cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

București, 22 aprilie 2013 – Garanti Leasing, parte din Grupul Garanti România, unul dintre cele mai dinamice și inovatoare Grupuri financiare din România, este prima companie de leasing care încheie o convenție cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), venind astfel în sprijinul IMM-urilor care doresc să dezvolte noi proiecte de investitii, mai ales cele care aleg solutii tehnologice inovative.

Prin Convenția pentru Garanții Exprese, Irevocabile și Necondiționate, FNGCIMM garantează până la 50% din valoarea finanțată a proiectelor de investiții derulate prin contractele de leasing incheiate cu Garanti Leasing.

Beneficiaza de aceasta conventie IMM-urile care doresc să achiziționeze echipamente tehnologice, precum mașini, utilaje sau instalații de lucru, dar si mijloace de transport în cadrul unor proiecte investiționale de amploare.

„Am semnat această convenție cu FNGCIMM pentru a veni în sprijinul IMM-urilor. Finanțarea proiectelor de investitii complexe este o provocare pentru companiile mici, însă un contract de leasing garantat până la 50% de stat poate fi de mare ajutor. Scopul nostru este să sprijinim IMM-urile să se dezvolte în companii puternice și profitabile, întrucât credem că acest sector este foarte important, jucand un rol semnificativ in dezvoltarea economiei din Romania. Este de datoria noastră să sprijinim creșterea acestui sector, iar Garanti Leasing contribuie la facilitarea accesului IMM-urilor la planurile de finanțare care le-ar ajuta să-și dezvolte afacerile.”, spune Okan Yurtsever, Director General Garanti Leasing.

„Semnarea primei conventii de garantare cu o societate de leasing dovedeste inca o data spiritul inovator al echipei FNGCIMM, preocuparea sa constanta pentru identificarea de oportunitati si crearea de produse adaptate necesitatilor IMM-urilor. Specialistii nostri, orientati in permanenta catre nevoile intreprinzatorilor, dezvolta si diversifica instrumente flexibile care faciliteaza accesul IMMurilor la finantare, in conditii de risc controlat.“, spune Aurel Saramet, Presedinte – Director General FNGCIMM.

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro