Garanti Bank intentioneaza sa se extinda in Romania. Posibilele tinte, bancile grecesti

Garanti Bank intentioneaza sa se extinda in Romania. Posibilele tinte, bancile grecesti

Garanti Bank vrea sa se extinda in Romania, iar din 2012 va analiza posibile fuziuni si achizitii pe piata locala, a declarat directorul general al grupului turc Garanti Bank, Ergun Ozen. "Intentionam sa ne extindem in Romania, unde avem 80 de sucursale, si daca exista alte oportunitati de crestere in regiune, le vom analiza", a

Garanti Bank vrea sa se extinda in Romania, iar din 2012 va analiza posibile fuziuni si achizitii pe piata locala, a declarat directorul general al grupului turc Garanti Bank, Ergun Ozen. "Intentionam sa ne extindem in Romania, unde avem 80 de sucursale, si daca exista alte oportunitati de crestere in regiune, le vom analiza", a spus Ergun Ozen, intr-un interviu pentru cotidianul spaniol Cinco Dias, citat de Financiarul.

Seful Garanti Bank se asteapta ca problemele pe care le au mai multe banci elene prezente in Romania sa duca la o restructurare in sectorul bancar romanesc.

"Cred ca aceasta situatie va produce o consolidare a bancilor in Romania. Vor exista noi actionari in unele banci si companii de asigurari.

Pentru moment de concentram pe crestere organica, dar de anul urmator vom analiza oportunitati de dezvoltare prin fuziuni si achizitii", a spus directorul bancii turce.

Grupul bancar spaniol BBVA a cumparat 24,9% din actiunile Garanti in noiembrie anul trecut si are optiunea de a prelua inca 1% si controlul consiliului de administratie in cinci ani.

Garanti Bank este a doua mare banca privata din Turcia, cu active de peste 66 miliarde de euro si un profit net de 1,65 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut.

La sfarsitul anului trecut, Garanti Bank Romania avea active de 1,4 miliarde de euro, ocupand pozitia a 14-a in clasamentul bancilor din Romania, in crestere cu 3 locuri fata de anul 2009, potrivit site-ului bancii. Volumul creditelor acordate a crescut cu peste 45% si a depasit 750 de milioane de euro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos