Garantarea creditelor de catre stat va duce la scaderea dobanzilor

Garantarea creditelor de catre stat va duce la scaderea dobanzilor

Garantarea unei "portiuni" a creditului, prin programul "Prima Casa", va determina o reducere a dobanzilor, insa acest lucru "va tine" de fiecare banca, impactul cel mai mare din punct de vedere al creditarii fiind la imprumuturile in euro, a declarat marti presedintele Alpha Bank, Sergiu Oprescu. "Din punct de vedere al costului creditului, faptul ca

Garantarea unei "portiuni" a creditului, prin programul "Prima Casa", va determina o reducere a dobanzilor, insa acest lucru "va tine" de fiecare banca, impactul cel mai mare din punct de vedere al creditarii fiind la imprumuturile in euro, a declarat marti presedintele Alpha Bank, Sergiu Oprescu.

"Din punct de vedere al costului creditului, faptul ca exista o portiune garantata de stat inseamna ca va exista o reducere a dobanzii . Acest lucru va depinde de fiecare banca", a spus Oprescu dupa intalnirea ministrului Finantelor cu bancherii, desfasurata la sediul Bancii Nationale a Romaniei.

In ceea ce priveste normele de creditare, Oprescu a precizat ca se asteapta ca si Banca Nationala sa intervina. "Spre exemplu, norma care prevede ca valoarea ratei in venitul lunar este de 50% ar trebui ridicata", a explicat Oprescu. Bancile comerciale vor inainta pana joi propuneri concrete privind modul in care ar dori sa se finalizeze programul "Prima Casa".

Potrivit presedintelui Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen, la intalnire au participat toate bancile comerciale reprezentate in consiliul de administratie al Asociatiei Romane a Bancilor. Ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita, a declarat, marti ca proiectul Prima Casa" se va aplica pe o perioada de patru ani si prin intermediul acestuia vor fi construite circa 50.000 de locuinte.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos