Fuziunea dintre UniCredit si HVB Tiriac incepe cu desemnarea conducerii

Fuziunea dintre UniCredit si HVB Tiriac incepe cu desemnarea conducerii

HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania au demarat procesul de integrare. Noua banca ce va rezulta in urma acestei fuziuni urmeaza sa ocupe locul 3 pe piata bancara romaneasca. Dupa numirea lui Dan Pascariu in functia de Presedinte al Consiliului de Administratie (in prezent, Presedinte si CEO al HVB Tiriac Bank) si Rasvan Radu in

HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania au demarat procesul de integrare. Noua banca ce va rezulta in urma acestei fuziuni urmeaza sa ocupe locul 3 pe piata bancara romaneasca. Dupa numirea lui Dan Pascariu in functia de Presedinte al Consiliului de Administratie (in prezent, Presedinte si CEO al HVB Tiriac Bank) si Rasvan Radu in functia de Presedinte Executiv (in prezent, Presedinte Executiv al UniCredit Romania), s-au stabilit urmatoarele etape … ale procesului de integrare dintre cele doua banci.

Astfel, au fost nominalizati membrii Comitetului de Directie: Manuela Plapcianu, Membru Executiv al Comitetului de Directie responsabil de Retail (in prezent ocupa aceeasi pozitie in cadrul HVB Tiriac Bank) Melih Mengu, Membru Executiv al Comitetului de Directie responsabil de Corporate (CEO al UniCredit Leasing Romania pâna in vara acestui an) Andreas Gschwenter, Membru Executiv al Comitetului de Directie responsabil de Global Banking Services (in prezent: Chief Operating Officer in cadrul HVB tiriac Bank), Marco Cravario, Chief Financial Officer (in prezent: Director International Business Development si Consumer Credit, Divizia de Retail Banking in cadrul UniCredit Group).

Alina Pascu, in prezent membru executiv al Comitetului de Directie responsabil pentru Retail in cadrul UniCredit Romania va prelua o pozitie de conducere in Divizia de Risk Management. Antoaneta Curteanu, in prezent membru executiv al Comitetului de Directie responsabil pentru Corporate in cadrul UniCredit Romania va prelua o pozitie de conducere in Divizia de Corporate Banking. Florian Kubinschi, in prezent CFO in cadrul HVB Tiriac Bank a decis sa preia alte reponsabilitati in afara Grupului. Matteo Cavazolli, in prezent CFO in cadrul UniCredit Romania va prelua o noua pozitie in cadrul Grupului in Italia. Wolfgang Schoiswohl, in prezent membru executiv al Comitetului de Directie responsabil pentru Corporate in cadrul HVB Tiriac Bank a decis sa accepte o noua provocare in afara UniCredit Group, in strainatate.

In decursul urmatoarelor saptamani isi va incepe activitatea echipa locala de Management de Proiect care va coordona toate activitatile legate de aceasta integrare. Fuziunea celor doua banci va fi finalizata la jumatatea anului 2007, urmand a fi aprobata de autoritatile de reglementare.

Fuziunea dintre HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania va pozitiona noua entitate pe locul 3 pe piata bancara româneasca, cu active totale de 3,3 miliarde euro, 132 sucursale si peste 600.000 de clienti. UniCredit Group, unul dintre cele mai puternice grupuri bancare europene, deserveste peste 28 milioane de clienti prin intermediul a 7.000 de unitati bancare in 21 de tari. In cadrul UniCredit Group, Bank Austria Creditanstalt este responsabila pentru coordonarea activitatilor Grupului in Europa Centrala si de Est. Reteaua ECE a UniCredit Group cuprinde 3.000 de unitati bancare si 17 milioane de clienti in 18 tari.

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos