Fuziune de miliarde pe piata bancara din Italia

Fuziune de miliarde pe piata bancara din Italia

In urma fuziunii dintre Banca Intesa si Banca Sanpaolo, 20% din piata bancara italiana si peste 13 milioane de clienti se vor afla sub controlul noului grup. Pentru cea mai importanta fuziune bancara din ultimii sase ani din Italia, reprezentantii de la Banca Intesa au anuntat ca banca va plati pentru rivala sa, care este

In urma fuziunii dintre Banca Intesa si Banca Sanpaolo, 20% din piata bancara italiana si peste 13 milioane de clienti se vor afla sub controlul noului grup. Pentru cea mai importanta fuziune bancara din ultimii sase ani din Italia, reprezentantii de la Banca Intesa au anuntat ca banca va plati pentru rivala sa, care este prezenta si in Romania prin subsidiara Sanpaolo IMI Romania, nu mai putin de 29,6 miliarde de euro.     

Considerata ca fiind o noua putere bancara in Italia cu peste 10 milioane de clienti si 100.000 de angajati cumulati, la care se adauga si reteaua de 32 de subsidiare a bancii Sanpaolo, Intesa-Sanpaolo se pregateste sa devina un jucator cu greutate si pe piata europeana. Astfe, daca momentan profitul annual al bancii Intesa este de 7 miliarde de euro, in 2009 profitul bancii nou create este estimat la mai bine de 13 miliarde de euro.

Dupa ce Intesa va plati cei 15,78 de euro stabiliti pentru fiecare actiune si dupa ce toate fornalitatile necesare se vor finaliza, piata bancara din italia va cunoaste modificari semnificative. Daca in momentul fuziunii cele doua banci vor avea impreuna peste 6.000 de centre, imediat dupa acest proces, conform declaratiilor oficialilor de la Intesa numarul sucursalelor se vor reduce cu in Italia cu 10%, iar 10.000 de angajati vor fi concediati.

Dinamica bancilor din Italia de a se avanta si pe piata bancara europeana apare ca raspuns la indemnul guvernatorului Bancii Nationale a Italiei, Mario Draghi, catre toti directorii bancilor din Italia de a face tot posibilul in dezvoltarea operatiunilor bancare astfel incat sa poate concura cu succes cu toate celelalte banci europene. In aceasta ordine de idei, Mario Draghi a promis ca va renunta la politica protectionista practicata pe tot parcursul anului trecut.

Ana Zidarescu
ana.zidarescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos