Francul a daunat bancilor si clientilor. Si totusi, poti paria pe franc!

Francul a daunat bancilor si clientilor. Si totusi, poti paria pe franc!

Cei care au luat credite in franci elvetieni in anii trecuti, atrasi de dobânzile nominale mici afisate de banci, se vad acum nevoiti sa plateasca rate tot mai mari din cauza cresterii cursului la maxime istorice. Francul este acum cu 28% mai puternic in fata leului decât la sfârsitul lui 2008 si cu 57% mai

Cei care au luat credite in franci elvetieni in anii trecuti, atrasi de dobânzile nominale mici afisate de banci, se vad acum nevoiti sa plateasca rate tot mai mari din cauza cresterii cursului la maxime istorice. Francul este acum cu 28% mai puternic in fata leului decât la sfârsitul lui 2008 si cu 57% mai sus fata de decembrie 2007. Cresterea cursului se vede direct in valoarea ratei lunare când este exprimata in lei, iar pasul alert in care a urcat in 2010 se vede deja in dinamica restantelor, potrivit unei analize ZF.

Un euro valoreaza acum sub 1,25 franci, fata de o medie de 1,53 franci de la lansarea monedei unice pâna in prezent. in 2007 si 2008, un euro valora peste 1,6 franci.

Ponderea restantelor in portofoliul de credite in franci pentru populatie a urcat la 5,4%, (de la 1% in noiembrie 2009!). Aceasta explozie, este cea mai mare si dramatica. Ponderea restantelor la euro este situata la 3,6%. Ponderea cea mai mare este in continuare la lei, unde restantele reprezinta 7,3%.

Printre bancile care "au adoptat" creditele in aceasta moneda sunt Volksbank, OTP, Bancpost, Piraeus, Banca Romanesca, Credit Europe sau Raiffeisen Bank.

Si totusi, poti paria pe franc!

Economistul Nouriel Roubini sustine ca dolarul, yenul si francul elvetian ar putea fi investitii mai bune decat aurul in cazul in care economia globala "ar aluneca" din nou in recesiune. Iar declaratia este valabila pentru acest an!

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos