FMI: Criza din Grecia ar putea duce la scumpirea creditelor din Romania

FMI: Criza din Grecia ar putea duce la scumpirea creditelor din Romania

Cine spunea ca "tragedia greaca" nu va avea implicatii mioritice, mintea. Seful delegatiei FMI in România, Jeffrey Franks, a declarat ca problemele financiare din Grecia ar putea duce la scumpirea creditelor din tara noastra. Si asta ar fi doar o singura problema punctat de seful FMI. Franks mai spune ca România si-a incetinit cresterea economica

Cine spunea ca "tragedia greaca" nu va avea implicatii mioritice, mintea. Seful delegatiei FMI in România, Jeffrey Franks, a declarat ca problemele financiare din Grecia ar putea duce la scumpirea creditelor din tara noastra. Si asta ar fi doar o singura problema punctat de seful FMI. Franks mai spune ca România si-a incetinit cresterea economica in trimestrul al doilea. Potrivit dealerilor din piata bancara, CDS-ul aferent României (costul de asigurare la restructurare/default) a crescut incepând cu 7 iunie de la 225 de puncte si a atins un maxim de 283 de puncte joi, 23 iunie. in prezent, CDS-ul este la 277 de puncte.

"Au existat cu siguranta anumite efecte negative temporare in ceea ce priveste prima de risc a României pe pietele internationale, determinate in mod cert de situatia din Grecia. Aceste efecte s-au manifestat doar in ultimele zile, astfel ca va trebui sa mai asteptam", a spus Jeffrey Franks pentru Mediafax.

Cresterea in continuare a CDS-ului ar putea afecta România pentru ca ar face imprumuturile mai costisitoare, iar investitiile si consumul ar deveni la rândul lor mai scumpe.

Pe de alta parte, seful delegatiei FMI in România a spus ca "exista anumiti indicatori care arata o incetinire a cresterii economice in trimestrul doi".

"Trebuie sa vedem, când vom avea datele finale, cât de mult a incetinit cresterea. Ne asteptam, totusi, la o evolutie pozitiva a PIB", a adaugat oficialul FMI.

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat la Realitatea TV ca, având in vedere situatie interna a României, nu vede situatii dramatice, care sa ne tulbure puternic in perioada urmatoare.

"Dar daca la greci s-ar ajunge sa nu se mai plateasca pensii, salarii, violenta acolo ar creste. si violenta ar putea sa aiba influente peste tot, si la noi. Efectul pe care l-a avut si anul trecut problema Greciei. Cum s-a ajuns la noi si in toate tarile europene sa apasam atât de mult pe austeritate? Din cauza Greciei, ea a aprins fitilul. O violenta puternica in Gtrecia, o incetare de plati interne, asta ar produce efecte in toata Europa", a spus Adrian Vasilescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos