FMI cere bancilor-mama sa asigure solvabilitatea si sa nu isi reduca expunerile pe Romania

FMI cere bancilor-mama sa asigure solvabilitatea si sa nu isi reduca expunerile pe Romania

FMI va cere bancilor-mama cu subsidiare in Romania sa mentina solvabilitatea la un nivel ridicat si sa nu isi reduca expunerile, a declarat Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania. "Vrem sa existe o plasa de siguranta pe partea de capital, deci solvabilitatea bancilor romanesti trebuie mentinuta la un nivel ridicat", a spus el. Franks

FMI va cere bancilor-mama cu subsidiare in Romania sa mentina solvabilitatea la un nivel ridicat si sa nu isi reduca expunerile, a declarat Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania. "Vrem sa existe o plasa de siguranta pe partea de capital, deci solvabilitatea bancilor romanesti trebuie mentinuta la un nivel ridicat", a spus el. Franks a completat ca delegatia FMI se va intalni joi, la Viena, cu reprezentantii principalelor grupuri bancare prezente in Romania si ca le va cere acestora "sa nu isi reduca expunerile".

Seful FMI sustine BNR pentru tinta inflatei

Revenirea inflatiei in intervalul tintit de BNR pana la sfasitul lui 2009 este cruciala pentru Romania, la fel si pastrarea acesteia la un nivel sustenabil in urmatorii ani, a declarat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

"Ne exprimam sustinerea BNR in politica de tintire a inflatiei. Romania va contracta finantare externa, dar este crucial ca inflatia sa revina in intervalul tintit de BNR pana la sfasitul lui 2009 si sa se mentina apoi la un nivel sustenabil. Cred ca acest obiectiv este tangibil pentru BNR", a explicat Franks.

Tinta de inflatia  fixata pentru acest an de BNR este de 3,5%, plus sau minus un punct procentual.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos