Fluctuatia de personal dubleaza volumul de angajari la UniCredit

Fluctuatia de personal dubleaza volumul de angajari la UniCredit

In primele opt luni ale anului, UniCredit Tiriac Bank a angajat aproximativ 900 de persoane, anunta banca. Dintre acestea, 450 de persoane reprezinta angajari pentru sustinerea dezvoltarii retelei, atat in sucursale, cat si in sediul central. Cu alte cuvinte, jumatate dintre noii angajati vizeaza acoperirea nevoilor de personal generate de extinderea teritoriala, in timp ce

In primele opt luni ale anului, UniCredit Tiriac Bank a angajat aproximativ 900 de persoane, anunta banca. Dintre acestea, 450 de persoane reprezinta angajari pentru sustinerea dezvoltarii retelei, atat in sucursale, cat si in sediul central. Cu alte cuvinte, jumatate dintre noii angajati vizeaza acoperirea nevoilor de personal generate de extinderea teritoriala, in timp ce cealalta jumatate pentru a suplini migratia personalului. Astfel, numarul de angajati ai UniCredit a crescut de la aproape 2.600 la sfarsitul lui 2007, la 3.000 pe finalul lunii august 2008. Pentru ultimele luni ale anului, UniCredit si-a propus sa angajeze inca 500 de persoane.

Banca a deschis 55 de noi unitati in primele opt luni ale acestui an, depasind pragul de 200, si isi propune sa ajunga la 240 pana la sfarsitul anului. In contextul volatilitatii resurselor umane care se manifesta la nivelul intregului sistem bancar, nivelul calitatii personalului bancii este sustinut prin programe de training si de retentie. „Extinderea retelei e un proces bine controlat, in care tinem cont de toate aspectele legate de risc, inclusiv de cele referitoare la calitatea personalului”, spune presedintele executiv de la UniCredit Tiriac, Rasvan Radu.

Potrivit directorului de resurse umane al bancii, Daniela Rohan, una dintre cele mai importante si mai greu de acoperit pozitii, in conditiile expansiunii teritoriale, este aceea de director de agentie sau sucursala. Acoperirea acestora se face prin promovare interna, in special a consultantilor de vanzari. Pentru a aplica la o noua pozitie ierarhica, angajatii de la UniCredit trebuie sa aiba numimum un an de experienta.

“Pozitia pe care exista cea mai mare fluctuatie interna de personal ramane cea de consultant de vanzari, cu doi-trei ani de experienta si varsta cuprinsa intre 25 si 30 de ani, aceasta categorie de angajati avand cele mai mari oportunitati de crestere ca director de agentie sau de sucursala”, in Business Standard Daniela Rohan.

In prezent, pe site-ul BankingJobs, cei de la UniCredit oferteaza mai multe pozitii de manager de sucursala si agentie, in orase din provincie precum Rm. Valcea, Turda, Satu Mare sau Ploiesti. De asemenea, numeroase oferte ale bancii vizeaza pozitia de relationship manager pentru clienti de retail sau corporate, atat in provincie, cat si in Capitala. Alte oferte ale UniCredit sunt pentru casier, analist financiar, specialisti IT sau coordonator operatiuni.

Vizitati linkul pentru a vedea toata oferta UniCredit Tiriac de joburi. De asemenea, UniCredit Tiriac este una dintre cele 20 de banci care isi vor etala oferta de joburi la a treia editie a Targul BankingJobs, ce va avea loc pe 9,10 si 11 octombrie, la Instiutitul Bancar Roman. 

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos