Fitch confirma ratingurile Erste, dupa anuntul reorganizarii

Fitch Ratings a confirmat ratingul A, atribuit Erste Bank, pentru imprumuturile pe termen lung, a mentinut calificativul “F1”dat imprumuturilor pe termen scurt si perspectiva stabila, dupa anuntul reorganizarii ca holding pana in 2008, a anuntat joi agentia. Analistii Fitch au decis sa mentina ratingurile acordate anterior, dupa ce Erste Bank a anuntat, miercuri, decizia de

Fitch Ratings a confirmat ratingul A, atribuit Erste Bank, pentru imprumuturile pe termen lung, a mentinut calificativul “F1”dat imprumuturilor pe termen scurt si perspectiva stabila, dupa anuntul reorganizarii ca holding pana in 2008, a anuntat joi agentia.

Analistii Fitch au decis sa mentina ratingurile acordate anterior, dupa ce Erste Bank a anuntat, miercuri, decizia de a restructura afacerea sa financiara pana in anul 2008, pentru a face fata expansiunii sale in strainatate si va concentra conducerea si procesele informationale intr-o noua structura.

"Prin restructurare, Erste Bank intentioneaza sa reduca foarte mult complexitatea activitatilor din grupul bancar. Noua structura va asigura mai multa transparenta in derularea afacerilor pe piata austraica si la nivel international, in special in ceea ce priveste performantele de management", a declarat Michael Steinbarth, directorul Fitch’s Financial Institutions Group. "Strategia de ansamblu a bancii austriece va ramane neschimbata si, din punct de vedere economic, nu exista schimbari in plan material", a mai spus Michael Steinbarth.

In noua structura, grupul austriac va separa afacerea locala intr-o banca independenta si va crea un holding care va coordona restul activitatilor din Europa Centrala si de Est, inclusiv subsidiarele Ceska Sporitelna, Slovenska Sporitelna, Erste Bank Ungaria, Erste Bank Croatia, Banca Comerciala Romana, Erste Bank Serbia, Erste Bank Austria si Bank Prestige din Ucraina. Erste Bank a anuntat ca in noua structura organizatorica, subsidiarele vor fi responsabile pentru relatiile cu clientii pe plan local in sectoarele retail si corporate.

"Holdingul va fi listat si va primi ratinguri in calitate de unitate financiara internationala a Grupului Erste", a subliniat analistul Fitch.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos