Fitch acorda rating BBB+ pentru Banca Romaneasca

Agentia internationala de evaluare a riscurilor financiare Fitch a atribuit, marti, Bancii Romanesti, un rating al imprumuturilor pe termen lung de “BBB+” si al celor pe termen scurt de “F2”. Ratingul de sprijin atribuit a fost de “2”, iar cel individual de “D”, se arata intr-un comunicat emis de Fitch. Ratingul pe termen lung are

Agentia internationala de evaluare a riscurilor financiare Fitch a atribuit, marti, Bancii Romanesti, un rating al imprumuturilor pe termen lung de “BBB+” si al celor pe termen scurt de “F2”. Ratingul de sprijin atribuit a fost de “2”, iar cel individual de “D”, se arata intr-un comunicat emis de Fitch. Ratingul pe termen lung are o perspectiva stabila.

Ratingurile pe termen lung, scurt si cel de sprijin reflecta potentialul ajutor pe care Banca Romaneasca il poate primi de la National Bank of Greece (NBG), care detine 89% din capitalul bancii.

Ratingul individual al Bancii Romanesti arata ca exista riscuri atasate cresterii rapide si provocari in ceea ce priveste capacitatea bancii de a pune bazele unei retele intr-o piata din ce in ce mai competitiva, spune Fitch. Acest rating mai reflecta influenta pozitiva pe care sfaturile bancii mama le au asupra Bancii Romanesti. in plus, subsidiara romana a institutiei financiare elene si-a imbunatatit politicile de gestionare a riscurilor.

“Banca Romaneasca a inceput o campanie agresiva de extindere la inceputul anului 2005”, a declarat directorul Fitch in cadrul sectorului de analiza a grupurilor financiare, Tim Beck. “Cresterea creditelor acordate in primul semestru al acestui an a fost de 31%, dupa o crestere de 214% in anul 2005. Baza acestei cresteri a fost mica, dar a dus atat la marirea riscului de creditare, cat si a celui operational”, a continuat Beck.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos