Fitch a confirmat ratingurile celor mai mai mari banci romanesti- stabile!

Fitch a confirmat ratingurile celor mai mai mari banci romanesti- stabile!

Agentia de rating Fitch a confirmat clasificarea de risc de incapacitate de plata „BBB+“ pentru cele mai mari banci românesti, BCR si BRD, mentinând perspectiva stabila a clasificarii (rating). BCR si BRD isi pastreaza, astfel, rating-ul de tip„investment grade“ (fara acest grad, investitiile in cele doua banci ar fi considerate contraindicate). Totusi, Fitch a redus

Agentia de rating Fitch a confirmat clasificarea de risc de incapacitate de plata „BBB+“ pentru cele mai mari banci românesti, BCR si BRD, mentinând perspectiva stabila a clasificarii (rating). BCR si BRD isi pastreaza, astfel, rating-ul de tip„investment grade“ (fara acest grad, investitiile in cele doua banci ar fi considerate contraindicate). Totusi, Fitch a redus ratingul de „viabilitate“ a BCR la bb- de la bb. Ratingul ramâne asadar la nivelul la care a fost tridicat la inceputul lunii iulie când a fost crescut si cel al tarii si „reflecta asteptarile ca ambele entitati vor putea primi la nevoie suport din partea actionarilor majoritari“, potrivit analistilor de la societatea de administrare a investitiilor BT Asset Management. Acestia se asteapta, totusi, ca Erste Bank si Societe Generale „sa isi reduca finantarea creditarii subsidiarelor din Romania si sa le incurajeze sa isi atraga resurse din piata si din alte surse“. A contat faptul ca Erste Group Bank (rating A/stabil) si Societe Generale (A+/stabil) au confirmat interesul pentru continuarea activitatii in regiune. Ratingul filialelor lor din România „este momentan limitat de ratingul de tara al României (BBB+), care a revenit astfel in categoria statelor recomandate pentru investitii.

„Fitch mentioneaza ca un upgrade (o imbunatatire) a acestui rating ar duce cel mai probabil la un upgrade pentru cele doua institutii, in timp ce o retragere a suportului din partea Erste si Societe Generale pentru subsidiarele din regiune ar atrage un downgrade“, adauga raportul BT Asset Management.
dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos