Finantele au vandut titluri de stat in valoare 2,5 miliarde lei

Ministerul Finantelor Publice a vandut, luni, titluri de stat de 2,5 miliarde lei (738 milioane euro), din care 2 miliarde lei cu scadenta la o luna si 500 milioane lei cu scadenta la sase luni, informeaza BNR. Pentru titlurile de 2 miliarde lei plasate pe o luna, oferta a fost de 8,3 miliarde lei (2,45

Ministerul Finantelor Publice a vandut, luni, titluri de stat de 2,5 miliarde lei (738 milioane euro), din care 2 miliarde lei cu scadenta la o luna si 500 milioane lei cu scadenta la sase luni, informeaza BNR.

Pentru titlurile de 2 miliarde lei plasate pe o luna, oferta a fost de 8,3 miliarde lei (2,45 miliarde euro), iar pentru titlurile de 500 milioane lei pe sase luni, oferta a insumat 4,04 miliarde lei (1,2 miliarde euro). Valoarea nominala a titlurilor adjudecate a fost de 2,01 miliarde lei pentru titlurile pe o luna si de 515,9 milioane lei pentzru cele pe sase luni.

Titlurile de stat vandute au fost cu discont, care sunt nepurtatoare de dobanda. Ele sunt vandute la un pret initial mai mic decat valoarea nominala, diferenta dintre pretul initial si valoarea nominala fiind numit discont si reprezinta beneficiul cumparatorului. Statul va plati la scadenta titlurilor valoarea lor nominala, care este de 2,01 miliarde lei pentru titlurile pe o luna si de 515,89 milioane lei pentru cele pe sase luni.

Licitatia desfasurata sediul central al BNR, a folosit metoda pretului multiplu, care presupune alocarea titlurilor de stat pentru ofertele acceptate la pretul (dobanda) pe care fiecare dintre ofertantii castigatori l-a oferit, pana la adjudecarea completa a emisiunii. Clientii care au cumparat titluri de stat vor avea un randament mediu de 6,04% pe an pentru titlurile pe o luna si de 6,28% la cele pe sase luni.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos