Finantele au atras un miliard de lei pe sase luni, cu randament mediu de 5,81%

Finantele au atras un miliard de lei pe sase luni, cu randament mediu de 5,81%

Ministerul Finantelor Publice a vandut luni certificate de trezorerie cu discount la termen de sase luni in valoare de un miliard de lei, cu un randament de 5,81% pe an, oferta participantilor la licitatie ridicandu-se la 5,45 miliarde de lei. Randamentul maxim acceptat a fost de 5,95% pe an. Deasemenea, Banca Nationala a Romaniei (BNR)

Ministerul Finantelor Publice a vandut luni certificate de trezorerie cu discount la termen de sase luni in valoare de un miliard de lei, cu un randament de 5,81% pe an, oferta participantilor la licitatie ridicandu-se la 5,45 miliarde de lei.
Randamentul maxim acceptat a fost de 5,95% pe an. Deasemenea, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atras cinci miliarde de lei in depozite la o luna, la o dobanda de 8,75% pe an. Oferta celor 32 de banci s-a ridicat la 20 de miliarde de lei.

Lunea trecuta, BNR a anulat licitatia pentru depozite la o luna, iar surse din piata bancara au apreciat ca decizia a fost luata pentru ca banca centrala sa nu concureze cu licitatiile organizate de Ministerul Finantelor. Saptamana trecuta, Finantele au atras doua miliarde de lei in depozite la o luna, cu un randament de 6,04% pe an, si 500 de milioane de lei in depozite la sase luni, cu un randament mediu calculat de 6,28% pe an. Finantele au anuntat pentru primul trimestru licitatii de titluri de stat pe piata interna in suma de 5,7 miliarde lei.

In prima saptamana a anului, MFP a atras aproximativ 800 milioane de lei in depozite cu scadenta la doua saptamani, pentru care a oferit o dobanda medie de 6,4% pe an. Operatiunea a fost in afara calendarului de licitatii si a aparut pentru acoperirea unor nevoi pe termen scurt ale trezoreriei. Finantele au mai atras de la banci un depozit pe termen de doua saptamani, la sfarsitul anului trecut, cand au acceptat oferte de 900 de milioane lei.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos