Finansbank: Asteptam concurenta pentru CardFinans Avantaj

Finansbank: Asteptam concurenta pentru CardFinans Avantaj

La trei ani de la lansare, Finansbank a facut publice rezultatele inregistrate de CardFinans Avantaj, dar si previziunile institutiei financiare pentru anii viitori. Daca in luna iunie 2006 erau 99.500 de carduri emise, previziunile pentru sfarsitul anului se ridica la un numar de 150.000 de carduri. „Anul acesta am inceput cu investitii importante in procesarea

La trei ani de la lansare, Finansbank a facut publice rezultatele inregistrate de CardFinans Avantaj, dar si previziunile institutiei financiare pentru anii viitori. Daca in luna iunie 2006 erau 99.500 de carduri emise, previziunile pentru sfarsitul anului se ridica la un numar de 150.000 de carduri. „Anul acesta am inceput cu investitii importante in procesarea cardurilor, care au depasit suma de un milion de euro”, a precizat vicepresedintele Finasbank, Omer Tetik. Potrivit presedintelui bancii, Tamer Oazatakul, in 2007 se asteapta o crestere a numarului de carduri emise la 500.000.

Daca pana acum Finansbank nu prea a avut oponenti pe nisa de piata pe care se plasase prin CardFinans Avantaj, oficialii bancii se asteapta ca viitorul apropiat sa duca la o inasprire a concurentei. "Ne asteptam la o concurenta de acelasi nivel in viitorul apropiat, dar acest lucru nu ne sperie. Noi suntem siguri ca si alte institutii financiare vor intra pe aceasta nisa, dar fiind pionieri in acest sens vom fi cu un pas inainte. Toate parteneriatele sunt importante pentru noi. Avem 90% din brandurile mari din Romania. Noi nu facem insa diferenta dintre un magazin mic si o retea de magazine. Toti clientii nostri sunt importanti", declara Omer Tetik, vicepresedintele bancii.

Principalul avantaj cu care CardFinans Avantaj s-a impus pe piata este ca ofera posibilitatea utilizatorului de card sa cumpere aproape orice in rate, fara dobanda. Concret, se pot achizitiona produse din supermarket, articole de imbracaminte, incaltaminte sau din magazinele de decoratiuni interioare, ca sa enumeram o parte dintre ele. De asemenea, poate fi folosit in statiile benzinariilor si chiar in farmacii.

Oficialii bancii estimeaza un trend ascendent si pentru numarul de POS-uri instalate, care vor ajunge la 5.000 la finele anului, in comparatie cu 3.010, cat au fost inregistrate in iunie a.c.. De asemenea, numarul de ATM-uri a inregistrat o crestere ajungand la 40, cu 8 in plus fata de 2005.

Activele de 1,2 mld. euro si 1,8% cota de piata anul viitor

Vorbind despre rezultatele bancii, reprezentantii FinansBank au aratat ca valoarea creditelor acordate in acest an s-a ridicat la 707 milioane de euro, net superioara anului 2003, cand era de numai 105 milioane de euro. In privinta tintelor stabilite pentru 2007, presedintele Tamer Oazatakul afirma ca se asteapta o crestere a activelor la 1,2 miliarde de euro si atingerea unei cote de piata de 1,8%. Un alt obiectiv al bancii in Romania pentru anul viitor il reprezinta cresterea numarului de sucursale la 150.

"Deschidem provocarea in Romania. Aceasta este viziunea si misiunea noastra, de a deveni banca cea mai buna din Romania. Sunt sigur ca daca vom lucra impreuna vom atinge aceste target-uri. E un joc pe care vrem sa-l castigam”, declara presedintele Finansbank. Cu ocazia acestui bilant, Tamer Oazatakul a prezentat si macheta noii cladiri de birouri a Finasbank, centru care va fi localizat langa Plaza Romania.

Nicoleta Margineanu
nicoleta.margineanu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos