Facultate pe datorii… de la banci

Facultate pe datorii… de la banci

Daca bancile din Romania iti ofera credit pentru studii, cu conditia sa-l rambursezi in timpul anilor de facultate, cele din "afara" sunt mai indulgente cu studentii. Pe langa faptul ca dobanzile sunt de cateva ori mai mici, banii pot fi returnati dupa finalizarea scolii. Chiar si in aceste conditii, in tara noastra numai patru banci

Daca bancile din Romania iti ofera credit pentru studii, cu conditia sa-l rambursezi in timpul anilor de facultate, cele din "afara" sunt mai indulgente cu studentii. Pe langa faptul ca dobanzile sunt de cateva ori mai mici, banii pot fi returnati dupa finalizarea scolii. Chiar si in aceste conditii, in tara noastra numai patru banci acorda creditul pentru studii, un produs de nisa, care se adreseaza unei categorii restranse de clienti. In general, acest tip de credit este menit sa acopere cheltuielile studiilor sau cele de genul: transport, cazare, taxe, hrana, etc (in cazul studiilor in strainatate).

Concret, in Romania poti lua bani cu imprumut de la Banca Transilvania sau HVB prin "Creditul pentru studii", de la BRD prin "Creditul 10" sau "Student Plus", iar de la BCR prin "Academic Extra/ Super – BCR".

Conditii

Inainte de a contracta un imprumut de la o banca din Romania, trebuie sa dovedesti faptul ca ai un venit lunar stabil. In unele cazuri insa, este nevoie chiar si de o garantie imobiliara. Daca studentul nu lucreaza, nu este o problema. Banca se poate baza pe veniturile parintilor, iar rambursarea creditului se poate face pe o perioada de 2 sau 5 ani pe perioada studiilor.

In functie de necesitati, poti opta pentru o suma cuprinsa intre 3.000 si 30.000 de euro, rambursabil in maximum 10 ani, in functie de suma imprumutata. In SUA spre exemplu, poti alege sa platesti in doua sau trei rate, in timpul studiilor sau dupa o jumatate de an de la absolvire. In acest sens, Franta este si mai permisiva, adica poti plati dupa doi ani de la terminarea studiilor.

Creditul de nevoi personale, o solutie la indemana

Si celelalte banci iti pot finanta studiile. Este vorba despre creditul pentru nevoi personale nenominalizat, care ofera o serie de avantaje. In primul rand, nu esti nevoit sa declari scopul in care utilizezi banii, nu ai nevoie de avans, iar documentatia necesara este practic simplificata. Iti trebuie copie dupa carnetul de munca, adeverinta de salariu, copie dupa actul de identitate si o factura de utilitati. Cei ferici, care pot sa ipotecheze un imobil, al lor sau al parintilor, pot obtine de la banci mai mult de 100.000 euro, pe perioada care poate ajunge pana la 25 de ani.

Carduri de debit "croite" pentru studenti

“Cumpara tot ce iti doresti! Distreaza-te! Calatoreste pretutindeni!” Acesta este indemnul BRD, care atrage atentia asupra cardului international BRD-ISIC. Este un card de debit in lei, destinat exclusiv studentilor la zi, pe care il poti utiliza atat in tara cat si in strainatate. Totodata, este si o legitimatie internationala de student recunoscuta in 113 tari din toata lumea. Primesti bursa si abonamentele direct in cont si ai acces oricand la banii tai pentru cumparaturi sau retrageri de numerar. De asemenea, beneficiezi de facilitati bancare studentesti si, in acelasi timp, ai acces la peste 1.200 de reduceri in Romania si mai mult de 35.000 de afaceri in intreaga lume: la magazine, restaurante, muzee, transport, cazare, divertisment. Ai avantaje suplimentare pentru calatorii: ofertele speciale pe TravelMax, cea mai mare baza de date on-line cu informatii turistice si culturale si la un HelpLine pentru asistenta gratuita in situatii de urgenta. Pentru a obtine un astfel de card iti trebuie o poza tip buletin, carnet de student valabil pe anul in curs si act de identitate. Este suficient sa completezi un simplu formular si, in cateva zile, ai propriul tau card personalizat BRD-ISIC.

Studentii din Cluj beneficiaza de reduceri importante

Daca esti student in Cluj-Napoca iti recomandam cardul BRD-ISIC STUDCAR, care poate fi obtinut de la sediul STUDCARD din Casa de Cultura a Studentilor. De ce acest tip de card? Pentru ca vei beneficia de o serie de facilitati. De exemplu, transportul in comun din Cluj-Napoca este gratuit pentru studentii si masteranzii inscrisi in invatamantul la zi-buget, respectiv 65% pentru cei care platesc taxa. La teatru, opera, filarmonica platesti cu 70-80% mai putin, la care poti adauga alte reduceri la cabinete medicale si stomatologice si la zeci de locatii din oras. De mentionat ar mai fi biletele gratuite, acordate pentru meciurile de fotbal.

Nicoleta Margineanu
nicoleta.margineanu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos