Fa-ti card si scapi de cozile interminabile!

Fa-ti card si scapi de cozile interminabile!

Cardul bancar simplifica viata utilizatorului. Orice lant de magazine care se respecta accepta plata cu cardul, iar bancile au deschis drumul utilizarii acestui instrument la plata utilitatilor direct de la bancomat. Au aparut numeroase magazine virtuale, de unde te poti aproviziona direct din fata calculatorului, achitand cu cardul propriu. Mai mult, a aparut si Ghiseul

Cardul bancar simplifica viata utilizatorului. Orice lant de magazine care se respecta accepta plata cu cardul, iar bancile au deschis drumul utilizarii acestui instrument la plata utilitatilor direct de la bancomat. Au aparut numeroase magazine virtuale, de unde te poti aproviziona direct din fata calculatorului, achitand cu cardul propriu. Mai mult, a aparut si Ghiseul Virtual de Plati (www.ghiseul.ro), unde romanii vor putea achita on-line mai multe tipuri de dari.
   
Avantaje deosebite

Cel mai evident avantaj rezida din faptul ca proprietarul unui card poate economisi timp si chiar nervi, acesta nemaifiind obligat sa se deplaseze la ghiseele – de cele mai multe ori aglomerate – unde se efectueza platile respective.

Un alt atu este ca plata poate fi efectuata in orice zi si la orice ora, singura conditie fiind cea de operationalitate a automatului bancar sau a magazinului virtual.

La Ghiseul Virtual de Plati se achita deocamdata numai amenzile

Dupa bine-cunoscutul sistem de plata electronica a taxelor si impozitelor locale – eTax, in curand va fi lansat si Ghiseul Virtual de Plati (www.ghiseul.ro), dezvoltat de consortiu format din Softwin (integrator), DotCommerce si Kondiment Solution. Un card bancar si acces la internet. Doar de atat va fi nevoie ca sa va platiti o amenda de circulatie. Fara sa stati la coada, fara sa trimiteti prin posta procesul-verbal si chitanta la sectia de politie care v-a amendat pentru ca ati avut curajul sa fortati semaforul.

La inceput, doar bucurestenii amendati de politia rutiera vor beneficia de sistemul prin internet, aceasta fiind prima etapa a programului Ghiseului Virtual de Plati, dezvoltat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. In timp, toate platile pe care romanii le au de facut catre stat se vor putea efectua prin acest ghiseu.

"Poti face o plata fara un contract prealabil. Este suficient un card Visa sau Mastercard, ca la magazinele virtuale. Cu diferenta ca, in acest caz, produsul cumparat este o taxa, un
impozit sau o amenda", precizeaza Lucian Despoiu, Managing Partner al companiei Kondiment.

Cum tinta "ghiseului" sunt persoanele care utilizeaza internetul si au un card bancar, iar in Romania sunt peste sase milioane de carduri emise, asteptarile ministerului sunt optimiste: cateva zeci de mii de amenzi platite online in 2006.

Pe internet este mai comod, dar putin mai scump. O amenda platita on-line va fi mai scumpa cu 3-4% decat daca am sta la coada la cec, din cauza comisioanelor bancare.

Ce mai poti achita cu un card

In Romania, onorarea la plata a facturilor prin intermediul automatelor bancare a devenit realitate inca din vara anului 2000. Pot fi platite facturile emise de furnizorii de servicii de telefonie (Connex, Orange, Cosmorom si Romtelecom) si la o serie de alti furnizori de utilitati. Acest lucru este posibil exclusiv prin retelele nationale de ATM-uri ale Bancpost, BRD, BCR si Banca Transilvania.

Un alt lucru care poate fi realizat cu un card este reincarcarea cartelelor telefonice de la ATM. Acest serviciu, disponibil la BCR, este accesibil pentru oricare tip de card bancar – de debit sau credit, in lei sau valuta – emis de o banca din Romania ori din strainatate.
Operatiunea de reincarcare se efectueaza fara ca banca sa retina comision.

Internetul este folosit tot mai mult ca mediu de informare si comunicare, dar si ca mediu de afaceri. In Romania, 2002 a fost anul exploziei e-commerce, zeci de magazine virtuale aparand peste noapte. Un card bancar ne poate ajuta sa efectuam cumparaturile dorite din aceste magazine on-line. Romanii pot cumpara direct din fata calculatorului orice isi doresc: de la bilete de avion la mancare, de la sejururi turistice la produse eletronice si electrocasnice, de la carti la articole de mobilier.

Aici poti vizualiza ofertele de carduri de credit disponibile la bancile din Romania, iar aici poti afla care este alternativa la plata clasica a facturilor.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos