Exista si previziuni optimiste: 4.10 lei pentru un euro la finalul anului

Exista si previziuni optimiste: 4.10 lei pentru un euro la finalul anului

Citi si-a revizuit in sus prognoza pentru cursul de schimb, la 4,10 lei/euro la finalul lui 2009. Analistii de la Citi si-au revizuit prognoza pentru cursul de schimb la finalul anului, de la 3,95 lei/euro la 4,10 lei/euro, in conditiile in care continua sa mizeze pe aprecierea leului, dar de o amploare mai mica, arata

Citi si-a revizuit in sus prognoza pentru cursul de schimb, la 4,10 lei/euro la finalul lui 2009. Analistii de la Citi si-au revizuit prognoza pentru cursul de schimb la finalul anului, de la 3,95 lei/euro la 4,10 lei/euro, in conditiile in care continua sa mizeze pe aprecierea leului, dar de o amploare mai mica, arata un raport de cercetare al grupului.

Astfel, economistii prognozeaza aprecierea monedei nationale pe parcursul anului, pana la 4,15 lei/euro dupa trimestrul al treilea si la 4,10 lei/euro la finalul lui 2009.

"Suntem oarecum dezamagiti de evolutia recenta a leului, dupa incheierea acordului cu FMI, care crescuse probabilitatea unei ajustari mai ordonate pentru Romania. Recunoastem existenta unor riscuri semnificative si posibilitatea  turbulentelor in mediul politic inaintea alegerilor prezidentiale din noiembrie. Cu toate acestea, factorii care sustin leul, precum prezenta activa a bancii centrale in piata valutara pentru a evita volatilitatea excesiva, un cadru macroeconomic mai credibil si ajustarea externa puternica, ar trebui sa contracareze aceste riscuri", se arata in raportul Citi.

In prognoza elaborata in mai, analistii de la Citi estimau ca leul va fi cotat cu 3,95 lei/euro la sfarsitul anului, in conditiile in care cadrul macroeconomic s-a imbunatatit, ca urmare a sprijinului financiar de la FMI si UE si a ajustarii peste asteptari a deficitului extern.

Proiectiile elaborate de Citi cu doua luni in urma indicau un curs de schimb de 4,10 lei/euro la jumatatea acestui an, 4 lei/euro la finalul trimestrului trei si de 3,95 lei/euro la finalul acestui an.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos