Eximbank si BCR sustin IMM-urile printr-un parteneriat

Eximbank si BCR sustin IMM-urile printr-un parteneriat

Aflata intr-o continua extindere, Eximbank a semnat astazi un contract de colaborare cu BCR. Acest acord se concretizeaza prin oferirea de servicii si produse specifice pentru sprijinirea afacerilor romanesti de succes, care sa completeze oferta de produse a BCR. “Totodata, prezentul acord de parteneriat completeaza seria de intelegeri incheiate si cu alte banci comerciale, care

Aflata intr-o continua extindere, Eximbank a semnat astazi un contract de colaborare cu BCR. Acest acord se concretizeaza prin oferirea de servicii si produse specifice pentru sprijinirea afacerilor romanesti de succes, care sa completeze oferta de produse a BCR. “Totodata, prezentul acord de parteneriat completeaza seria de intelegeri incheiate si cu alte banci comerciale, care au raspuns pozitiv invitatiei lansate de Eximbank pentru unirea fortelor in interesul progresului economic si social”… a declarat presedintele Eximbank, doamna Carmen Radu.

Printre colaboratorii bancii se numara BRD, Banca Comerciala Carpatica, Romexterra Bank, Bancpost si nu in ultimul rand, BCR, noua colaboratoare Eximbank. Banca are in vedere incheierea de noi acorduri cu Raiffeisen Bank, Banca Transilvania si alte banci, sistemul utilizat fiind acelasi.

Vicepresedintele Eximbank, Jean Andronie, a specificat ca “De fapt, acordul incheiat astazi reprezinta o reinnoire a conditiilor de lucru, BCR avand nevoie de produsele Eximbank pentru a le oferi clientilor straini si nu numai o oferta mai larga de produse”.

Astfel, produsele oferite in urma conventiei cu BCR sunt: garantii si asigurari in numele si contul statului si compensarea partila a dobanzii. De asemenea, la cererea BCR, Eximbank poate acorda credite pentru a completa finantarea acesteia si sindicalizarii de risc.

“Acordul de partenriat reprezinta o noua dezvoltare a parteneriatului stabilit intre BCR si eximbank in beneficiul clientilor nostri, mari companii sau IMM-uri. BCR va asigura clientilor finantarile solicitate in conformitate cu normele si reglementarile proprii, iar Eximbank va oferi garantii, asigurari sau alte produse specifice, in vederea facilitarii accesului clientilor respectivi la finantarile oferite de BCR, astfel incat clientii sa beneficieze de o oferta completa, absolut imbatabila”, a adaugat domnul Ilie Mihai, Vicepresedintele Executiv al BCR.

Eximbank isi largeste gama de produse

In urma acordului de parteneriat semnat de catre vicepresedintii celor doua banci, produsele oferite de catre Eximbank sunt:

1.Garantii in nume si cont stat:
-garantii de export pentru marfuri generale
-micro-garantia, fiind o masura de sprijin de natura ajutorului de stat care se incadreaza in pragul minim. Suma maxima acordata este de 400.000 RON intr-o perioada de pana la 3 ani
-garantia pentru IMM-uri
2.Asigurari in nume si const stat: asigurari pe termen scurt a riscului de neplata la extern, asigurarea creditelor acordate de BCR, asigurarea investitiilor romanesti de capital in strainatate pe termen mediu si lung.
3.Compensarea partiala a dobanzii. In scopul cresterii competitivitatii agentilor economici, Eximbank ofera acest produs la creditele in lei, in baza fondurilor statului puse la dispozitia sa, conform normelor aprobate de Comitetul Interministerial de Garantii si Credite de Comert exterior.
Pe de alta parte, BCR si-a imbunatatit gama de produse destinate IMM-urilor, prin solutii noi de Cash Management, solutii de finantare, programe de finantare pentru IMM-uri si linii de finantare externa.

Cosmina Doicu
cosmina.doicu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos