EximBank, premiata de exportatori

EximBank, premiata de exportatori

EximBank a primit titulatura de “Cea mai dinamica banca în perioada de criza”, precum si Marele Trofeu “Petru Crisan”, din partea Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR), se arata intr-un comunicat de presa al bancii. În cadrul galei de premiere, oficialii EximBank au punctat faptul ca banca a facut progrese semnificative în

EximBank a primit titulatura de “Cea mai dinamica banca în perioada de criza”, precum si Marele Trofeu “Petru Crisan”, din partea Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR), se arata intr-un comunicat de presa al bancii. În cadrul galei de premiere, oficialii EximBank au punctat faptul ca banca a facut progrese semnificative în ceea ce priveste sustinerea societatilor comerciale, în special în aceasta perioada economica dificila, lucru demonstrat si de rezultatele obtinute.

Astfel, volumul garantiilor acordate în 2009 si în primele noua luni din 2010 s-au ridicat la aproape 1,2 mld. lei, cumulat, valoare de sase ori mai mare fata de cea înregistrata în 2008.  În primele noua luni ale acestui an, garantiile acordate au fost de 2 ori mai mari decat valoarea înregistrata pe tot anul 2008, si cu 30% mai mari fata de perioada ianuarie – septembrie 2009. De asemenea, finantarile acordate în primele 9 luni ale anului au înregistrat un salt cu aproape 20% fata de finele anului trecut.

Reprezentantii EximBank au punctat faptul ca la obtinerea acestor rezultate au contribuit mai multi factori. Pe de o parte, contextul de pe piata financiar – bancara, caracterizat printr-o restrangere a creditarii, a determinat întreprinzatorii sa se orienteze mai mult catre oferta specifica EximBank. De cealalta parte, pentru a putea raspunde solicitarilor mediului de afaceri, au fost operate o serie de schimbari în modul de lucru. De exemplu, a fost simplificata procedura de acordare a garantiilor de stat cu valoare de pana la 1,5 milioane de euro, schimbare în urma careia timpul de raspuns se poate reduce la numai 10 zile.

În al treilea rand, pe parcursul acestui an, EximBank a derulat un amplu proiect de comunicare cu mediul de afaceri, împreuna cu Institutul Bancar Roman si ANEIR, care a constat în participarea la întalniri directe cu întreprinzatorii din tara si cu reprezentantii locali ai bancilor. Astfel, peste 300 de manageri de companii si reprezentanti ai sistemului bancar local au avut ocazia de a cunoaste în detaliu portofoliul de produse al EximBank. În paralel au mai fost organizate întalniri exclusiv cu companiile exportatoare. La aceste evenimente au participat societati din aproape 10 judete si din Capitala.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos