Eximbank, partener pentru primul centru privat de promovare a relatiilor economice romano-africane

Eximbank, partener pentru primul centru privat de promovare a relatiilor economice romano-africane

La initiativa ANEIR, astazi, luni 28 noiembrie, la incheierea misiunii economice de pe continentul african, la care au participat timp de o saptamana 40 oameni de afaceri, s-au pus bazele primului Centru privat de promovare a relatiilor economice ale Romaniei cu tarile africane, cu sediul la Dakar (Senegal). Centrul va functiona in parteneriat cu EximBank  si se va implementa in infrastructura

La initiativa ANEIR, astazi, luni 28 noiembrie, la incheierea misiunii economice de pe continentul african, la care au participat timp de o saptamana 40 oameni de afaceri, s-au pus bazele primului Centru privat de promovare a relatiilor economice ale Romaniei cu tarile africane, cu sediul la Dakar (Senegal). Centrul va functiona in parteneriat cu EximBank  si se va implementa in infrastructura reprezentantei locale a unei firme romanesti deja prezenta de mai mult timp in zona.

Prin intermediul  Centrului se va oferi tuturor firmelor romanesti interesate posibilitatea de a-si face cunoscuta oferta de marfuri si servicii catre tarile din vestul Africii (Senegal, Guineea-Bissau, Capul Verde, Gambia, Guineea-Konakry si Coasta de Fildes),  cu perspective de extindere pe viitor si in alte tari. Domeniile prioritare ale Centrului, stabilite in acord cu solicitarile autoritatilor locale,  se vor concentra la 4 sectoare distincte: dezvoltarea agriculturii (captarea resurselor de apa si mecanizarea lucrarilor la produsele vegetale); punerea in valoare a resurselor naturale ale subsolului (prospectiuni si foraj); asigurarea necesarului de energie electrica (producere, transport si distributie); implementarea sistemelor informatice moderne in administratia publica si in serviciile publice.

in cadrul noului parteneriat, EximBank Romania se va implica in garantarea, asigurarea si finantarea proiectelor convenite cu guvernele locale, atat pe baza garantiilor suverane, cat si prin intermediul institutiilor financiare internationale implicate in zona. In cadrul intalnirilor avute cu sefi de state, prim-ministri, membri ai guvernelor locale, oamenii de afaceri din Romania au avut posibilitatea sa constate interesul deosebit al partenerilor africani pentru largirea colaborarii cu tara noastra, de care se leaga momente importante din istoria continentului african, indeosebi in privinta formarii tinerelor cadre in varii domenii.

Noul Centru de promovare de la Dakar se inscrie in suita de initiative din acest an ale parteneriatului ANEIR – EximBank (in cadrul Consiliului de Export al Romaniei), care a cuprins Forumul de afaceri romano-arabo-african de la Bruxelles – din luna februarie;  deschiderea primei  Expozitii permanente a Romaniei in  Golf (la Sharjah-Dubai), cu finantare de la bugetul de stat – in aprilie; punerea bazelor primelor Centre de promovare a exporturilor romanesti in SUA (unul pe coasta de vest, altul pe coasta de est) – in august si septembrie. Prin toate aceste initiative se ofera firmelor romanesti noi oportunitati de afaceri in spatiul extra-UE, in scopul extinderii relatiilor economice cu zonele respective dincolo de procentul de 30% din totalul comertului exterior al tarii noastre care se inregistreza in prezent.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos