EximBank finantateaza un proiect de investitii in Satu Mare

EximBank finantateaza un proiect de investitii in Satu Mare

EximBank a acordat companiei Solarex din Satu Mare un pachet de finantare ce depaşeşte 6 milioane de euro pentru derularea unui amplu proiect de investitii care beneficiaza de finantare nerambursabila in cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013 (REGIO), Axa prioritara 5  – Dezvoltare durabila şi promovarea turismului. Proiectul societatii vizeaza realizarea in municipiul Satu

EximBank a acordat companiei Solarex din Satu Mare un pachet de finantare ce depaşeşte 6 milioane de euro pentru derularea unui amplu proiect de investitii care beneficiaza de finantare nerambursabila in cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013 (REGIO), Axa prioritara 5  – Dezvoltare durabila şi promovarea turismului. Proiectul societatii vizeaza realizarea in municipiul Satu Mare a unui complex de servicii de turism şi sanatate care va utiliza apa geotermala din zona.  „Ceea ce a contat pentru noi in luarea deciziei de finantare a acestui proiect, printre altele, a fost efectul multiplicator pe care il va avea la nivelul economiei locale şi nationale in conditiile in care, dincolo de crearea de noi locuri de munca, investitia va putea contribui la relansarea turismului, in special a celui balnear. in plus, ne-am propus sa fim mai activi pe segmentul sustinerii societatilor comerciale care deruleaza proiecte cu fonduri europene, iar parteneriatul cu Solarex este doar un exemplu al implicarii noastre, exemplu care speram ca va determina şi alti intreprinzatori sa ia in considerare oferta EximBank pe acest segment”, a spus Ionut Costea, preşedintele EximBank.

 
Pentru derularea acestei investitii, societatea satmareana a incheiat un contract de finantare in valoare de circa 8,5 milioane de euro cu Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Turismului prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest, din care aproximativ 5,5 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile.  “Am inceput lucrarile in vara anului trecut şi am estimat ca vor fi finalizate pâna la finele acestui an. Cu toate acestea, vremea ne-a permis sa lucram şi in aceasta perioada şi nu excludem posibilitatea de a inaugura complexul in acest sezon estival”, a spus Nagy Erzsebet, administratorul Solarex.

 

EximBank ofera companiilor şi autoritatilor publice care au proiecte finantate din fonduri structurale un pachet integrat de produse care cuprinde credite pentru cofinantare şi prefinantare, precum şi scrisori de intentie neangajante sau garantii.

In functie de tipul proiectului, EximBank poate acorda credite de investitii destinate cofinantarii componentei care reprezinta contributia proprie a firmei. Prin acest produs, o societate care a incheiat un contract de finantare cu autoritatea de management poate obtine 100% din valoarea cheltuielilor eligibile şi neeligibile aferente contributiei proprii.

De asemenea, banca ofera credite destinate prefinantarii nevoilor companiilor pentru acoperirea decalajului de timp care apare intre momentul platilor facute catre furnizori in cadrul proiectului şi cel al incasarilor de la autoritatea de management. Acestea pot asigura tot pâna la 100% valoarea finantarii europene obtinute.

Pachetul este completat de scrisori de confort, un instrument prin care banca işi exprima intentia de a pune la dispozitia societatii fondurile necesare sustinerii proiectului, cu conditia acceptarii acestuia de catre autoritatea de management. in plus, EximBank poate garanta creditele contractate de companii de la alte banci comerciale pentru implementarea proiectelor sustinute din fonduri structurale.

 

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unitatilor teritoriale ale bancii din Bucureşti, Bacau, Braşov, Constanta, Cluj, Craiova, Timişoara, Buzau, Oradea, Deva, Iaşi şi Sibiu. De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro unde este disponibila o sectiune speciala pentru produsele destinate intreprinzatorilor care au proiecte finantate european.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos