Eximbank a majorat cu 33% finantarile pentru IMM-uri

Eximbank a majorat cu 33% finantarile pentru IMM-uri

Eximbank a inregistrat in primele opt luni ale acestui an o crestere cu 33% a volumului total de credite acordate firmelor mici si mijlocii (IMM), pana la 310,6 milioane lei, pe fondul cresterii de peste trei ori a finantarilor in numele si contul statului, a anuntat miercuri banca. Suma cuprinde finantarile oferite atat in nume

Eximbank a inregistrat in primele opt luni ale acestui an o crestere cu 33% a volumului total de credite acordate firmelor mici si mijlocii (IMM), pana la 310,6 milioane lei, pe fondul cresterii de peste trei ori a finantarilor in numele si contul statului, a anuntat miercuri banca. Suma cuprinde finantarile oferite atat in nume si cont propriu, cat si in numele si contul statului, se arata in comunicat. "Daca ne uitam la ‘tipul clientului’, aproape 60% din totalul creditelor acordate sunt directionate catre intreprinderile mici si mijlocii, si din acestea cele mai multe au drept scop investitiile", a declarat presedintele Eximbank, Ionut Costea.

Banca vrea sa isi adapteze oferta de produse si servicii la nevoile pietei si la necesitatile firmelor afectate de criza financiara. Volumul finantarilor acordate pentru sustinerea activitatii IMM-urilor in ce priveste activitatea in nume si cont propriu era cu 21% mai mare la finalul lui august fata de sfarsitul anului trecut, se arata in comunicat. Expunerile totale ale bancii, in nume propriu si in numele statului, erau la finalul lui august de 1,02 miliarde lei, cu 22% mai mari fata de sfarsitul anului trecut.

Eximbank a lansat recent o oferta de finantare pentru plata taxelor si impozitelor restante acumulate de companii care au probleme cu lichiditatile, cu dobanzi cuprinse intre 13% si 15% pe an, in functie de profilul de risc al solicitantului. Firmele care nu erau in dificultate financiara la 1 iulie 2008, dar care se afla in dificultate financiara acum ca urmare a aparitiei crizei economico-financiare pot obtine de la Eximbank garantii care sa le permita sa contracteze credite noi de la banci, acoperind pana la 90% din sumele imprumutate. Eximbank are in prezent 11 unitati teritoriale in Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Alba Iulia.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos