Eximbank a acordat un credit de 36 de milioane lei pentru Romexterra Bank

Eximbank a acordat un credit de 36 de milioane lei pentru Romexterra Bank

Banca de Export Import a Romaniei – Eximbank a acordat Romexterra Bank o facilitate de finantare in valoare de 36 de milioane de lei, destinata creditarii intreprinderilor mici si mijlocii. Facilitatea de finantare are un termen de maturitate de doi ani, se arata intr-un comunicat de presa. Parteneriatul a fost semnat, luni, de presedintele Eximbank,

Banca de Export Import a Romaniei – Eximbank a acordat Romexterra Bank o facilitate de finantare in valoare de 36 de milioane de lei, destinata creditarii intreprinderilor mici si mijlocii. Facilitatea de finantare are un termen de maturitate de doi ani, se arata intr-un comunicat de presa. Parteneriatul a fost semnat, luni, de presedintele Eximbank, Carmen Radu, si presedintele Romexterra Bank, Adrian Radu.

Banca ungara MKB a preluat in luna octombrie a anului trecut 55,36% din actiunile Romexterra, in urma unei oferte publice derulate prin intermediul firmei cipriote Demera. Ulterior lansarii ofertei Demera, fondul ceh de investitii PPF a lansat o oferta la un pret superior celui anuntat de Demera. PPF controleaza aproximativ 20% din capital.

Operationala din martie 1994, Romexterra a fost infiintata de un grup de firme cu activitati in industria petroliera si a gazelor naturale. La finele anului trecut, banca avea active de 1,22 miliarde de lei, ceea ce reprezinta o cota de piata de 0,7%.

Eximbank a fost creata pentru facilitarea accesului si mentinerea exportatorilor romani pe pietele externe. Incepand cu anul 2005, obiectul de activitate al bancii a fost extins dincolo de sfera exporturilor, permitand Eximbank sa se implice in sprijinirea financiara a unor domenii nationale prioritare si a intreprinderilor mici si mijlocii.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos