Evolutia retelelor bancare si a personalului in 2010

Evolutia retelelor bancare si a personalului in 2010

Surprins de evolutia pietei bancare? Nu prea. Bancile au traversat trimestrul al treilea fara miscari majore de reducere a costurilor prin restructurari de personal si/sau de retele, iar media salariala raportata la Banca Centrala a ramas la peste 3.000 de lei net. O analiza a Ziarului Financiar, ne arata care a fost evolutia retelei bancare

Surprins de evolutia pietei bancare? Nu prea. Bancile au traversat trimestrul al treilea fara miscari majore de reducere a costurilor prin restructurari de personal si/sau de retele, iar media salariala raportata la Banca Centrala a ramas la peste 3.000 de lei net. O analiza a Ziarului Financiar, ne arata care a fost evolutia retelei bancare dar si a personalului. Potrivit sursei citate, reteau bancara din tara noastra s-a redus cu 48 de unitati in trimestrul al treilea, ramanand pe piata 6.187 de sucursale si agentii, cu 277 mai putine decat in urma cu un an. Fata de varful atins in decembrie 2008, bancile au inchis pana acum 365 de unitati, echivaland cu reteaua unei banci mari de pe piata. Acelasi trend de scadere le au si posturile in domeniu: sunt mai putine cu 432, ajungand la 66.719 de salariati.

Fata de varful istoric de 71.622 de angajati atins in decembrie 2008, comunitatea bancara s-a restrans cu aproape 5.000 de oameni, respectiv cu 6,8%, insa personalul ramane mai numeros decat in 2007, cand vanzarile de credite "duduiau", iar lupta pentru cota de piata era din ce in ce mai dura.

Amanunte despre acest subiect si parerile exprimate de Steven van Groningen – presedinte Raiffeisen Bank si Rasvan Radu – presedinte executiv UniCredit Tiriac Bank, sunt prezentate pe www.zf.ro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos