Euronet Essentis vrea sa introduca in Romania standardele EMV pentru cardurile cu cip

Euronet Essentis vrea sa introduca in Romania standardele EMV pentru cardurile cu cip

Compania Euronet Essentis va intra pe piata din Romania in circa doi ani cu servicii pentru agentii bancare si va introduce ultima platforma privind standardele EMV pentru carduri cu cip in bancile de pe piata romaneasca, a declarat directorul strategiei de produs al firmei, John Leake. Bancile sunt interesate de standardele de interoperare pentru cardurile

Compania Euronet Essentis va intra pe piata din Romania in circa doi ani cu servicii pentru agentii bancare si va introduce ultima platforma privind standardele EMV pentru carduri cu cip in bancile de pe piata romaneasca, a declarat directorul strategiei de produs al firmei, John Leake.

Bancile sunt interesate de standardele de interoperare pentru cardurile cu cip EMV (Europay, Mastercard si Visa), deoarece cardurile au integrate cipuri, in special pentru a evita eventualele fraude. Pentru Romania, Euronet Essentis ar putea oferi carduri conforme platformei SEPA (Zona Unica de Plati Euro), pe care le ofera deja in capitala Ungariei. De asemenea, pentru ca trecerea la euro sa se faca fara probleme in Romania este nevoie de o platforma adecvata, a explicat Leake.

Directorul companiei Euronet Essentis considera ca aderarea la Uniunea Europeana va aduce Romaniei o crestere importanta a pietei cardurilor, dar si a numarului de produse de creditare, fenomen care va crea o clientela mai sofisticata, in cautarea unor tranzactii cat mai avantajoase. Odata cu cresterea concurentei in acest sector si a numarului de produse de creditare, se va observa si o diminuare a marjei priofitului.

In acest sens, Leake recomanda ca emitentii de carduri sa-si faca produsele cat mai atractive, insotite de campanii de promovare prin care sa atraga cota de piata. De asemenea, el considera ca bancile ar trebui sa colaboreze cu comerciantii si sa sustina programe de fidelizare pentru clienti.

Compania Euronet Essentis, care este subsidiara din Marea Britanie a companiei americane Euronet Worldwide, are o reprezentanta in Romania, 26 de birouri in mai mult de 20 de tari si clienti in peste 80 de state. in 2006, compania a inregistrat aproximativ 900 de milioane de tranzactii. Euronet Essentis este listata pe Nasdaq si are o capitalizare bursiera de 1,1 miliarde de dolari.

 

Sursa: NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos