EuroIns Romania a subscris prime de peste 1,9 milioane lei (450.000 euro) pe segmentul asigurarilor agricole (culturi si animale) in primele sase luni, in crestere cu 46% fata de intervalul similar din 2008, a declarat, pentru NewsIn, directorul de asigurari agricole al companiei, Anghel Burghila. In primele sase luni din 2008, EuroIns Romania inregistrase prime de 1,3 milioane lei pe segmentul asigurarilor agricole (culturi si animale).
"S-au facut mai multe subscrieri pe segmentul de asigurari agricole si ca urmare a dezvoltarii fortei de vanzari a companiei EuroIns", a mentionat Anghel Burghila. El a explicat ca rezultatele inregistrate in prima jumatate a acestui an s-au datorat "cresterii numarului de polite incheiate si calitatii subscrierilor". "Se estimeaza o crestere a ratei de dauna in 2009 comparativ cu 2008 (cand era de circa 60 -70%) la nivelul pietei asigurarilor agricole, avand in vedere ca anul acesta este unul dezastruos din punct de vedere agrometeorologic, inregistrandu-se foarte multe evenimente climatice cu efect distructiv asupra culturilor agricole: inghet tarziu de primavara, ploi torentiale insotite de grindina si furtuna, pe un fond general de seceta care se va accentua in a doua parte a lunii iulie si in luna august", a precizat seful directiei de asigurari agricole al companiei.
Burghila a adaugat ca majoritatea suprafetelor agricole cultivate in regim neirigat sufera de un deficit de umiditate, in special in stratul activ al solului - de la suprafata - de pana la 1 m, iar momentan, "numai pe suprafete cu totul nesemnificative aprovizionarea cu apa pentru plante este in limite optime". Rezerva de umiditate din stratul activ al solului nu s-a refacut in pofida numeroaselor precipitatii, care insa au cazut pe areale restranse. "Dezvoltarea pietei de asigurari agricole din Romania depinde foarte mult de modul in care agricultorii sunt sprijiniti financiar de catre stat (pentru infiintarea culturilor, subventionarea primelor de asigurare)", a explicat Burghila. El a adaugat dezvoltarea pietei de asigurari agricole depinde si de "perceperea actului de asigurare ca parte componenta si necesitate a aplicarii unor tehnologii de cultivare moderne, precum si ca un factor de siguranta financiara pentru reluarea procesului de productie in cazul pierderilor produse de manifestarea negativa a factorilor climatici".
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro