Eureko a primit unda verde pentru preluarea fondului Bancpost

Eureko a primit unda verde pentru preluarea fondului Bancpost

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis autorizarea prealabila a preluarii fondului de pensii obligatorii al Bancpost, de catre Eureko (fostul Interamerican), anunta compania de asigurari intr-un comunicat de presa. Interamerican Pensii avea la sfarsitul anului trecut 246.641 de participanti si o cota de piata de 6,21%, in timp ce fondul

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis autorizarea prealabila a preluarii fondului de pensii obligatorii al Bancpost, de catre Eureko (fostul Interamerican), anunta compania de asigurari intr-un comunicat de presa. Interamerican Pensii avea la sfarsitul anului trecut 246.641 de participanti si o cota de piata de 6,21%, in timp ce fondul gestionat de Bancpost avea 23.242 de participanti si o cota de 0,58%.

„Aceasta fuziune este foarte importanta pentru noi, fiind o premiera pe piata pensiilor private din Romania. Pentru piata ca intreg, fuziunea este un lucru benefic deoarece contribuie la consolidarea pietei cu un numar mai mic de jucatori, dar mai puternici”, declara Besim Jawad, directorul general al Eureko Fond de Pensii.

Seful Eureko estimeaza ca tranzactia se va finaliza pana in vara acestui an. In prezent, 14 fonduri activeaza pe pilonul II si au fost deja anuntate deja doua fuziuni.

Activele nete ale fondurilor de pe Pilonul II au ajuns la 222 mil. euro

In prima luna a acestui an, numarul participantilor fondurilor de pensii obligatorii a urcat cu 1,7% fata de luna anterioara, la 4.580.786, anunta CSSPP. Dintre acestia, pentru 4.099.950 s-au incasat contributii. Activele nete ale celor 14 administratori de fonduri au ajuns la 949.602.896, respectiv aproximativ 222 mil. euro, in crestere cu 14,5% fata de luna decembrie 2008.

Pe Pilonul III, numarul participantilor a urcat la sfarsitul lui ianuarie la 154.930 de participanti, in crestere cu 2,78% fata de decembrie 2008. Activele nete au urcat cu 9,95% fata de luna precedenta, la aproximativ 21,67 mil. euro. Ponderea cea mai mare in structura investitiilor realizate de fondurile de pensii facultative era detinuta de titlurile de stat si depozitele bancare: 65,9% si, respectiv, 9,93%.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos