Eureko a inregistrat o crestere de peste 100% a cifrei de afaceri

Eureko a inregistrat o crestere de peste 100% a cifrei de afaceri

Grupul Eureko, actionarul majoritar al companiei Interamerican Romania si a primului spital privat, Euroclinic a facut publice rezultatele financiare inregistrate in anul 2006. Eureko a crescut cu 117% la nivelul primelor brute subscrise, de la 6,577 miliarde Euro in 2005, reusind performanta de a atinge o valoare de 14,302 miliarde Euro. Pe categoria asigurarilor de

Grupul Eureko, actionarul majoritar al companiei Interamerican Romania si a primului spital privat, Euroclinic a facut publice rezultatele financiare inregistrate in anul 2006.

Eureko a crescut cu 117% la nivelul primelor brute subscrise, de la 6,577 miliarde Euro in 2005, reusind performanta de a atinge o valoare de 14,302 miliarde Euro.

Pe categoria asigurarilor de viata, volumul primelor brute subscrise a crescut cu 59%, de la 2,8 miliarde Euro la 4,5 miliarde Euro, rezultate datorate, in principal, fuziunii cu Interpolis.

In Slovacia, Romania si Cipru, primele brute subscrise pe categoria asigurarilor de viata, acumulate de catre companiile prin care Eureko opereaza in aceste piete, au crescut cu 40%, atingand cifra de 40 milioane Euro, manifestand astfel un potential ridicat de dezvoltare.

Eureko a inregistrat cea mai mare crestere pe segmentul asigurarilor de sanatate, respectiv 242%, volumul primelor brute subscrise atingand astfel valoarea de 7,2 miliarde Euro. Valoarea reprezinta dublul bugetului alocat sanatatii de catre Guvernul Romaniei in anul 2006. Rezultatele excelente se datoreaza, in principal, introducerii noului sistem de asigurari de sanatate in Olanda si potentialului de crestere oferit de piata slovaca prin procesul de reforma. 

Categoria asigurarilor generale a crescut cu 58%, de la 1,7 miliarde Euro in 2005 la 2,7 miliarde Euro, in principal datorita fuziunii cu Interpolis.
 
“2006 a fost anul transformarilor, principalul eveniment fiind fuziunea dintre Achmea si Interpolis care  s-a realizat rapid si eficient. Achmea este acum asiguratorul nr. 1 pe piata din Olanda, cu un portofoliu de invidiat si echilibrat” a declarat dl. Maarten Dijkshoorn, CEO Eureko. “Situandu-ne, in prezent, printre liderii pietei din Olanda, este timpul sa ne concentram pe strategia viitoare a Eureko. Principala noastra tinta este de a obtine pozitii de top pe pietele importante din Europa”, a adaugat dl. Maarten Dijkshoorn

Declaratia este confirmata si de recenta colaborare incheiata  pe piata din Turcia cu Garanti Bank, prin care Eureko a achizitionat 80% si respectiv 15% din divizia de asigurari de viata si cea de non-viata a bancii.

Pentru Eureko, anul 2006 a insemnat un profit net mai mare cu 40% fata de perioada similara a anului 2005, acesta atingand valoarea de 985 milioane Euro. In plus, Stanadard & Poor a confirmat ratingul “A positive outlook”, reprezentand soliditatea financiara a grupului.  

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos