Eureko a incheiat un parteneriat strategic cu Garanti Bank in Turcia

Eureko a incheiat un parteneriat strategic cu Garanti Bank in Turcia

Eureko BV, grupul financiar olandez, prezent in Romania prin compania INTERAMERICAN si prin Spitalul Euroclinic anunta semnarea unui parteneriat de lunga durata cu T. Garanti Bankasy (“Garanti”) din Turcia. Prin noul parteneriat, care vizeaza exclusiv partea de asigurari, Eureko achizitioneaza 80% din segmentul de asigurari generale al Garanti – Garanti Sigorta A.S (“GS”), precum si

Eureko BV, grupul financiar olandez, prezent in Romania prin compania INTERAMERICAN si prin Spitalul Euroclinic anunta semnarea unui parteneriat de lunga durata cu T. Garanti Bankasy (“Garanti”) din Turcia. Prin noul parteneriat, care vizeaza exclusiv partea de asigurari, Eureko achizitioneaza 80% din segmentul de asigurari generale al Garanti – Garanti Sigorta A.S (“GS”), precum si un procent de 15% din actiunile Garanti Emeklilik ve Hayat A.S. (“GE”) care reprezinta compania de asigurari de viata si pensii a Garanti.

Tranzactia s-a ridicat la o valoare totala de 465 milioane de euro si reflecta importanta pe care Eureko o acorda atat companiei Garanti, ca partener de afaceri, cat si pietei financiare din Turcia, aflata in plina dezvoltare. Eureko va putea achizitiona, in viitor, inca 35% din GE, compania de asigurari de viata si pensii a Garanti.

“Parteneriatul incheiat cu o companie puternica de pe piata de servicii financiare din Turcia este unul de succes si reflecta intentia noastra declarata de a dezvolta potentialul grupului Eureko in Europa” a declarat Maarten Dijkshoorn, CEO Eureko.

“Dupa fuziunea reusita dintre Achmea si Interpolis, acest parteneriat ne consolideaza pozitia pe piata din Olanda si sustine politica de expansiune a grupului pe piata financiara europeana”, a adaugat Maarten Dijkshoorn.

Garanti este leader pe segmentul de bancassurance pe piata din Turcia si dispune de una dintre cele mai mari retele de distributie din tara, cu o baza solida de clienti, si cu un potential de a atinge peste 6 milioane de clienti in viitotul apropiat. Primele brute subscrise de GS (compania de asigurari generale) si GE (compania de asigurari de viata si pensii) in 2006 au atins valori de 201,8 milioane Euro, respectiv 54,7 milioane Euro. Contributia pe segmentul de pensii in cadrul companiei GE a ajuns la valoarea de 92,7 milioane Euro.

Eureko este leader pe segmentul de bancasurrance in Europa, motiv pentru care parteneriatul dintre cele doua companii beneficiaza de premise excelente. De asemenea, Eureko este cea mai mare companie de asigurari din Olanda si ocupa o pozitie de top pe segmentul de bancassurance, prin intermediul Rabobank, cea mai mare banca de retail din Olanda. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos