Erste plateste impozit cu 10% mai mic pentru expunerea fata de BCR dupa modificarea de statut

Erste plateste impozit cu 10% mai mic pentru expunerea fata de BCR dupa modificarea de statut

Impozitul pe care Erste il plateste in Austria pentru expunerile pe care le are fata de o entitate "nepoata", cum este cazul BCR, care este detinuta indirect de societatea cu raspundere limitata EBG Ceps Holding GmbH, este cu 10% mai mic decat in cazul unui actionariat direct. "Impozitul pe care Erste il plateste pentru expunerile

Impozitul pe care Erste il plateste in Austria pentru expunerile pe care le are fata de o entitate "nepoata", cum este cazul BCR, care este detinuta indirect de societatea cu raspundere limitata EBG Ceps Holding GmbH, este cu 10% mai mic decat in cazul unui actionariat direct. "Impozitul pe care Erste il plateste pentru expunerile pe care le are fata de o nepoata se reduce cu 10%. Este o practica raspandita, noi si ungurii suntem ultimii care au aprobat modificarea", a declarat miercuri directorul directiei de supraveghere din cadrul BNR, Nicolae Cinteza, in cadrul seminarului bancar EU-Cofile desfasurat la Sinaia si organizat de BNR, Asociatia Bancilor (ARB) si Alpha Bank.

Recent, grupul austriac Erste a transferat pachetul de 69,3% din actiunile pe care le detine la BCR catre o firma cu statut de SRL in Austria, EBG Ceps Holding GmbH. La randul ei, aceasta firma este controlata de un alt SRL, EGB Ceps Beteilungen GmbH. Astfel, Erste a interpus in relatia cu BCR doua SRL-uri, externalizandu-si astfel expunerea directa pe cea mai mare banca din Romania.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos