ERSTE ne garanteaza ca BCR va continua sa sustina economia romaneasca

ERSTE ne garanteaza ca BCR va continua sa sustina economia romaneasca

BCR va continua sa sustina economia romaneasca, al carei viitor este strans legat de cea mai mare banca din sistem, iar pentru unele proiecte va fi mentinuta finantarea in euro, afirma Andreas Treichl, directorul general al Erste Group, actionarul majoritar al BCR. "Ceea ce am spus in aceste discutii (cu Banca Austriei – n.r.), daca

BCR va continua sa sustina economia romaneasca, al carei viitor este strans legat de cea mai mare banca din sistem, iar pentru unele proiecte va fi mentinuta finantarea in euro, afirma Andreas Treichl, directorul general al Erste Group, actionarul majoritar al BCR. "Ceea ce am spus in aceste discutii (cu Banca Austriei – n.r.), daca luam Romania in praticular, Erste este cel mai mare creditor din tara, prin BCR. Suntem in proces de a creste investitia din Romania. si este 100% clar ca BCR vrea si va continua sa finanteze economia romaneasca. De aceea suntem acolo. Viitorul Romaniei este strans legat de viitorul BCR. si cea mai mare banca din tara are obligatia de a fi acolo daca cresterea economica revine. Acesta este angajamentul nostru", a spus Treichl intr-un interviu acordat agentiei Mediafax.

 

Actionarii BCR au aprobat in urma cu doua saptamani majorarea capitalului social cu pana la 618,5 milioane lei, la 1,7 miliarde lei, prin aport in numerar .

 

seful Erste spune ca banca nu are niciun un fel de problema in ceea ce priveste capitalurile, iar lichiditatea BCR pozitioneaza foarte bine banca in acest moment.

 

"Pentru a finanta industria, pentru a finanta companiile, municipalitatile din Romania sau proiectele de infrastructura, nu este o problema. Restrictia de lichiditate ar putea deveni o problema daca va reincepe sa creasca creditul de consum, dar nu in lei, ci in euro, iar depozitele in valuta nu vor creste cu aceeasi viteza. Atunci va fi o problema. Astfel, creditul de consum, care in prezent se afla foarte jos, va trebui sa fie finantat mult mai mult pe baza lichiditatilor atrase din piata locala, dar cred ca acesta este oricum un lucru bun. O astfel de situatie va ajuta la imbunatatirea lichiditatii la nivelul intregii tari. Dar, repet, pentru urmatorii ani nu vad deloc o astfel de problema si nu va fi limitata capacitatea bancii de a se dezvolta pe piata romaneasca sau de a finanta cresterea economica a Romaniei.

 
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos