Erste Bank si OTP vor aprinde competitia pe piata de economisire-creditare

Erste Bank si OTP vor aprinde competitia pe piata de economisire-creditare

Segmentul produselor de economisire-creditare devine tot mai atractiv pentru banci. Pe piata pe care activeaza doua banci „pentru locuinte” – Raiffeisen si HVB – este asteptata intrarea a doi noi operatori, Erste Bank si OTP Bank. Informatia este furnizata de oficialii Raiffeisen Banca pentru Locuinte. Alaturi de cresterea numarului de banci specializate pe acest segment,

Segmentul produselor de economisire-creditare devine tot mai atractiv pentru banci. Pe piata pe care activeaza doua banci „pentru locuinte” – Raiffeisen si HVB – este asteptata intrarea a doi noi operatori, Erste Bank si OTP Bank. Informatia este furnizata de oficialii Raiffeisen Banca pentru Locuinte. Alaturi de cresterea numarului de banci specializate pe acest segment, a devenit o moda si demararea unor parteneriate cu alte institutii de credit, in mod normal concurente.

Presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL), Ionut Costea considera ca sectorul economisirii-creditarii este in plina expansiune. Oficialul RBL dezvaluie ca, potrivit unor surse din piata, pe acest segment urmeaza sa demareze si Erste Bank si maghiarii de la OTP. Ionut Costea afirma ca infiintarea unor astfel de entitati presupune importante resurse financiare, dar si de timp, avand in vedere ca este nevoie de aprobarea Bancii Centrale. In prezent, concurenta nu pare sa fie una acerba, din moment ce RBL "conduce" piata cu 100.000 de contracte, in timp ce HVB a incheiat numai 7.000 – 8.000 de contracte, dupa cum afirma Ionut Costea.

Parteneriat RBL-Volksbank

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Volksbank au batut palma in demararea unui parteneriat prin care produsul de economisire-creditare pentru domeniul locativ sa fie vandut si prin agentiile si sucursalele Volksbank Romania. In prezent, Volksbank numara 25 de de unitati in Bucuresti si 75 de sucursale in tara, dar si 40 deschise in sistem de franciza. "Pentru 2007 intentionam sa avem deschise 130 de sucursale si respectiv 100 de francize", a declarat Roxana Bolocan, director Divizie Retail Volksbank Romania.

La randul lor, clientii Volskbank au avantajul de a accesa produsul Raiffeisen, cu o perioada minima de economisire de 18 luni, la care primesc o prima de la stat care reprezinta 15% din suma economisita in anul calendaristic precedent, dar nu mai mult de echivalentul in lei a 150 de euro. Cu alte cuvinte, acesta se doreste a fi un produs "ancora" intre cele doua entitati. Pe intreaga perioada de maturizare a creditului, de pana la 12 ani, clientii au posibilitatea de a vizita aceste sucursale in vederea unor informatii si, totodata, sa acceseze alte produse ale bancii.

"Parteneriatul pe care il demaram astazi impreuna cu Volksbank este primul de o asemenea amploare pe piata bancara romaneasca. Este un proiect ambitios, care va implica un efort financiar si uman deosebit si care se inscrie in strategia noastra de distributie pentru perioada urmatoare.", a precizat Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte. Potrivit acestuia, parteneriatul ofera posibilitatea distribuirii produsului prin doua canale, respectiv Raiffeisen si Volksbank. El a mai spus ca este foarte interesant de constatat care dintre aceste canale va avea cea mai buna performanta. "Începem aceasta colaborare cu Volksbank printr-un proiect pilot de trei luni in Bucuresti si speram sa il extindem apoi in toata tara", a mai spus presedintele RBL, Ionut Costea. Cele doua criterii ale acestui proiect sunt: numarul de contracte incheiate si suma  care va fi contracta.

Presedintele RBL apreciaza ca este posibila demararea si altor parteneriate de asemenea amploare. De asemenea, Ionut Costea declara ca banca pe care o conduce este pregatita sa isi surprinda clientii si concurenta cu produse inovatoare, unice pe piata.

Nicoleta Margineanu
nicoleta.margineanu@bankingnews.ro
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos