Erste Bank, multumita de evolutia BCR din 2006

Erste Bank, multumita de evolutia BCR din 2006

Profitul net al Erste Bank der Oesterreichischen Sparkassen a crescut anul trecut cu 30,1%, la nivelul record de 932,2 milioane de euro, contributia Bancii Comerciale Romane fiind evaluata la 27,4 milioane de euro, se arata intr-un comunicat publicat miercuri de grupul financiar austriac. Profitul net al grupului BCR a crescut anul trecut cu 20,4%, la

Profitul net al Erste Bank der Oesterreichischen Sparkassen a crescut anul trecut cu 30,1%, la nivelul record de 932,2 milioane de euro, contributia Bancii Comerciale Romane fiind evaluata la 27,4 milioane de euro, se arata intr-un comunicat publicat miercuri de grupul financiar austriac. Profitul net al grupului BCR a crescut anul trecut cu 20,4%, la 214,5 milioane euro, dupa deducerea cheltuielilor de restructurare si evaluare, potrivit raportului financiar preliminar. Fara influenta costurilor cu restructurarea si evaluarea, profitul a urcat cu 43%, la 254,2 milioane de euro. Activele grupului au urcat cu 38,6%, la 14,02 miliarde de euro. "Rezultatele excelente obtinute de noua noastra subsidiara, BCR, reprezinta in mod particular o satisfactie deosebita. Profitul net pe care aceasta l-a inregistrat, inainte de cheltuielile pentru procesul de restructurare, a crescut cu aproape 38% ajungand la 254 milioane euro", a declarat presedintele Erste Bank, Andreas Treichl. "Influenta generala pozitiva a BCR reprezinta primul semn al potentialului suplimentar creat in cadrul grupului prin aceasta achizitie", a mai precizat oficialul bancii austriace.

Rezultatele cunt calculate conform standardelor internationale de contabilitate. Pe ansamblul anului 2006, venitul net din dobanzi al BCR a urcat cu circa 20%, la aproximativ 480 de milioane de euro iar cel din comisioane cu 6%, la 161 milioane de euro. Marja de dobanda a scazut la 6%, de la 6,7% in august 2006, ca urmare a cresterii rezervelor minime si a presiunii concurentiale. Valoarea creditelor si altor finantari acordate clientilor a crescut cu 56,5%, la 7,75 miliarde de euro. Sumele datorate clientilor s-au majorat cu aproximativ 26%, la 7,3 miliarde de euro. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos