Erste Bank isi optimizeaza structura organizatorica

Erste Bank isi optimizeaza structura organizatorica

Consiliul de Administratie al Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG si-a exprimat acordul in sedinta de ieri pentru o modificare a structurii bancii care sa reflecte puternica sa extindere geografica. Prin expansiunea sa sistematica in Europa Centrala si de Est, Grupul Erste Bank a atins o dimensiune care face necesara centralizarea proceselor informationale si de

Consiliul de Administratie al Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG si-a exprimat acordul in sedinta de ieri pentru o modificare a structurii bancii care sa reflecte puternica sa extindere geografica. Prin expansiunea sa sistematica in Europa Centrala si de Est, Grupul Erste Bank a atins o dimensiune care face necesara centralizarea proceselor informationale si de management intr-o noua structura. Se urmareste astfel eficientizarea proceselor de luare a deciziilor si de implementare a acestora.

Aceasta noua structurare se va desfasura in doua etape:
Pana la mijlocul anului 2007 vor fi adoptate masurile organizatorice pentru edificarea unui holding operativ, care va include in structura sa toate participatiile de capital in cadrul unor entitati bancare.

Dupa migrarea sistemelor IT, in a doua etapa, Erste Bank va modifica structura juridica a concernului (un holding si subsidiara din Austria organizata ca o entitate legala independenta), in baza deciziilor Adunarii Generale din anul 2008.

Noua structurare a concernului va fi facuta in doua etape, astfel incat proiectele aflate in derulare, ce depind de sustinerea sistemului informatic, sa nu fie intarziate datorita noii organizari.

Potrivit Presedintelui Consiliului de Administratie al Erste Bank, Heinz Kessler, prin aceasta noua organizare Erste Bank "va dispune de o structura puternica, corespunzatoare dimensiunii sale, facilitand pentru viitor utilizarea sinergiilor din cadrul Grupului. Astfel va fi sustinuta orientarea catre client in cadrul tuturor subsidiarelor bancii".

Pentru Andreas Treichl, Directorul General Erste Bank, acordul Consiliului de Administratie este "un pas important pentru valorificarea in cel mai bun mod cu putinta pentru clienti, angajati si actionari a potentialului rezultat din expansiunea Erste Bank pe pietele emergente din Europa Centrala si de Est".

Obiectivele strategice si operative ale Holding-ului

In cadrul holding-ului vor fi centralizate toate functiile de management ale Grupului. De asemenea, acesta va pune la dispozitie infrastructura necesara pentru atragerea clientilor pe plan local. Segmente precum "Piete de Capital (Trezorerie)" sau "Corporate Finance and Investment Banking" vor fi incluse in cadrul Holding-ului. Sucursalele bancare subordonate holdingului: Ceska Sporitelna, Slovenska Sporitelna, Erste Bank Ungaria, Erste Bank Croatia, Erste Bank Serbia, Erste Bank Austria, precum si Banca Comerciala Romana si Bank Prestige din Ucraina vor fi responsabile pentru relatiile cu clientii pe plan local in sectoarele retail si corporate.

In afara de functiile de conducere, urmatoare functii la nivel de Grup vor fi incluse in viitoarea structura a Holding-ului:
* Managementul riscului
* Dezvoltarea strategicaa Grupului
* Dezvoltarea personalului
* Piete de Capital
* Corporate Finance & Investment Banking
* Organizare/IT si reglementare
* Finantare si evaluarea performantelor la nivel de Grup

Un Comitet Executiv al Grupului, constand din presedintii Holdingului si CEO ai subsidiarelor, va asigura transpunerea coerenta a strategiei de afaceri la nivelul Grupului.

Decizii legate de noile pozitii de management

Pe langa subiectele legate de structura holding-ului, in sedinta de ieri a Consiliului de Administratie s-au reglementat si chestiuni referitoare la structura si contractele mebrilor comitetul director, ce vor expira la mijlocul anului 2007. Pana la implementarea legala a structurii holdingului, prevazuta pentru mijlocul anului 2008, Comitetul Director al Erste Bank se va mari de la sase membri in prezent la noua membri in viitor. Trei dintre acestia se vor concentra asupra subsidiarei din Austria, anticipand structura juridica prevazuta pentru anul 2008.

Reinhard Ortner, CFO al Erste Bank, si Erwin Erasim, responsabil pentru Organizare/IT, isi vor incheia colaborarea cu banca la mijlocul anului 2007 si vor iesi la pensie.

Noii membri ai Comitetului Director al Grupului Erste Bank sunt:
* Andreas Treichl in calitate de Director General al Grupului Erste Bank
* Peter Kisbenedek (42), in prezent CEO al Erste Bank Ungaria, va prelua functia de CFO
* Franz Hochstrasser va raspunde de Piete de Capital, Trading si Asset Liability Management
* Herbert Juranek (40) va prelua functia de conducere a Departamentul IT si Dezvoltare. Dumnealui a fost activ pana acum ca sef de departament in cadrul diviziei domnului Erwin Erasim
* Bernhard Spalt va conduce Managementul Riscului la nivel de Grup. Pana la separarea juridica este responsabil si pentru Managementul Riscului pentru
subsidiara din Austria.

Noii membri ai Comitetului Director al Erste Bank in Austria:

– Elisabeth Bleyleben-Koren, in prezent Adjunct al Directorului General, va conduce subsidiara austriaca a Erste Bank
– Peter Bosek (38), in prezent Director de Retail, va fi responsabil cu operatiunile de retail ale subsidiarei din Austria
– Thomas Uher (41), in prezent CFO al Österreichische Bundesforste, va fi Directorul Departamentului de IMM-uri in Austria. Thomas Uher va fi Adjunct al Directorului subsidiarei din Austria

Pozitia de management a sectoarelor Corporate Finance la nivel de Grup, Investment Banking si Tranzactii Internationale va fi ocupata ulterior Adunarii Generale a Actionarilor din 2007. Toti membrii comitetului director au fost numiti de catre Consiliul de Administratie incepand din 1.7.2007 pentru o perioada de cinci ani.

Structura Grupului pana la mijlocul anului 2008

O data cu separarea juridica a Holdingului de Erste Bank Austria, toate subsidiarele bancare se vor subordona holdingului de la mijlocul anului 2008. De asemenea structura subsidiarelor se va adapta in mod corespunzator, avand permanent in vedere o pronuntata orientare catre client. Managementul Riscului, Organizare/IT, Corporate Finance si Investment Banking se vor afla sub managementul centralizat al Holding-ului.

Urmatorii pasi de transformare

In prima faza pana la mijlocul anului 2007 vor fi luate masurile organizatorice pentru edificarea unei structuri de holding:
* Separarea organizatorica a operatiunilor subsidiarei din Austria
* Crearea structurilor de management necesare si consolidarea resurselor structurale si de personal in vederea stabilirii functiilor la nivel de holding.
* Pregatirea detaliata pentru migratia IT prevazuta pentru mijlocul anului 2007.

Obiectivul este ca, la inceputul lunii iulie 2007, Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG sainglobeze, de facto, in entitatea legala din prezent doua structuri deja functionale (holding-ul si subsidiara din Austria). Pana la transformarea acestor organizatii in structura finala legala prevazuta pentru mijlocului anului 2008, sistemele IT vor fi implementate si vor fi intreprinse reglajele necesare. Noii clienti ai grupului Erste Bank nu vor resimti modificarile provenite din noua structura in imaginea sa de ansamblu sau in desfasurarea tranzactiilor. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos