Erste Bank baga spaima-n competitorii BCR

Erste Bank baga spaima-n competitorii BCR

“Ii pot asigura pe competitorii nostri ca BCR nu va pierde un singur client in timpul procesului de transformare” – spunea Andreas Treichl, directorul general al Erste Bank dupa preluarea BCR. La o saptamana de la aceasta declaratie razboinica, BCR a si declansat o ofensiva puternica pe piata creditelor. Concret, banca a redus dobanzile la

“Ii pot asigura pe competitorii nostri ca BCR nu va pierde un singur client in timpul procesului de transformare” – spunea Andreas Treichl, directorul general al Erste Bank dupa preluarea BCR. La o saptamana de la aceasta declaratie razboinica, BCR a si declansat o ofensiva puternica pe piata creditelor. Concret, banca a redus dobanzile la aproape toate tipurile de imprumuturi. Asteptam, cu interes, reactia concurentei BCR!

BCR – 7% la creditul pentru case si terenuri

Dupa ce a redus dobanzile la toate cardurile de credit si cele co-branded, Banca Comerciala Romana a lansat un nou tip de credit pentru investitii imobiliare, in valuta, cu o dobanda fixa in primul an de rambursare sau in primii doi ani, in functie de optiunea beneficiarului. Creditul nu are limita de finantare, aceasta fiind impusa de "starea" financiara a solicitantului. BCR cere ca unica garantie ipoteca pe casa sau teren.

La creditele acordate in euro dobanda este de 7%/an fixa in primul an de zile sau 8%/an fixa in primii doi ani de derulare a creditului. In cazul creditelor imobiliare in dolari, solicitantul poate opta pentru o dobanda fixa de 8% pentru primul an sau de 9% fixa pentru primii 2 ani. 

In cazul ambelor variante, indiferent de moneda in care se contracteaza creditul, dupa perioada cu dobanda fixa, banca va aplica dobanda variabila din acel moment pe care o practica la imprumuturile imobiliare si care este, in prezent, de 8,9% la EUR, respectiv 9,4% la dolari. Noile tipuri de credite se acorda pe o perioada de 25 de ani. Rata totala de rambursat poate reprezenta maximum 35% din veniturile lunare certe ale solicitantului si familiei.

BCR ofera gratuit polita de asigurare de viata si evaluarea imobilului (casa si/sau teren). De asemenea, clientii se bucura de consiliere gratuita din partea profesionistilor fortelor de vanzare ale BCR. Un alt avantaj al acestui credit este avansul de numai 25% din valoarea imobilului care urmeaza a fi cumparat sau construit. Banca aplica, la acordarea creditului, doar un comision de analiza dosar in valoare de 70 EUR si un comision de acordare a creditului de 1,75%.

“BCR isi continua politica echilibrata de creditare in lei si valuta a populatiei, dispunand atat de resurse cat si de oportunitati de plasament in conditii adecvate de gestionare a riscurilor. Suntem centrati pe satisfacerea nevoilor de finantare ale clientilor cu produse si servicii de calitate, la costuri rezonabile, in acord cu tendintele generale ale pietei”, a declarat vicepresedintele executiv al BCR, Natalita Hurduc.

Exemplu de calcul

Perioada maxima (ani) Valoare credit (euro)  Suma totala lunara de plata (euro)  Venit net al membrilor familiei (lei) 
25  20.000  151  1.560 
25  30.000  227  2.340 
25  40.000  303  3.120 
25  50.000  378  3.890 

* Calculul a fost realizat pentru o dobanda de 7% (dobanda fixa pentru primul an de creditare).

Dobanzi mai mici si pentru creditele de nevoi

Totodata, BCR ofera si un nou tip de credit de nevoi personale, in valuta, cu un plafon de 10.000 euro si o perioada de rambursare de pana la 10 ani. Creditele pot fi acordate atat in euro cat si in dolari, dobanda, variabila, pornind de la 9,5%/an. Banca nu solicita avans si nici garanti.

Acest tip de credit poate fi utilizat pentru satisfacerea unor nevoi personale ale solicitantilor, beneficiarii trebuind sa fie cetatenii romani cu domiciliul stabil in Romania si sa realizeze venituri lunare totale certe pe perioada nedeterminata. De asemenea, pot beneficia de acest tip de credit si salariatii cu contract de munca pe perioada determinata, cu conditia ca termenul de creditare sa se incadreze in perioada valabilitatii contractului de munca.

La acordarea creditului, banca aplica, doar un comision de 10 euro pentru analiza documentatiei precum si un comision de acordare in suma de 0,3% flat din valoarea creditului. Rata totala de rambursat lunar nu poate depasi 30% din veniturile totale lunare certe, realizate de solicitant si membrii familiei acestuia.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos