Erste Bank achizitioneaza Diners Club Adriatic

Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG (Erste Bank) a semnat astazi acordul de achizitie a 100% din pachetul de actiuni Diners Club Adriatic d.d din Croatia (“DCA”), una dintre cele mai importante companii de carduri de credit de pe piata croata. Pretul final de cumparare va avea la baza venitul din 2006, dar nu va

Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG (Erste Bank) a semnat astazi acordul de achizitie a 100% din pachetul de actiuni Diners Club Adriatic d.d din Croatia (“DCA”), una dintre cele mai importante companii de carduri de credit de pe piata croata. Pretul final de cumparare va avea la baza venitul din 2006, dar nu va depasi 153 de milioane de euro. Finalizarea tranzactiei este prevazuta pentru primul trimestru din 2007 si este in curs de aprobare in Croatia si Austria.

Diners Club Adriatic a fost fondata in 1969, constituind primul furnizor de carduri de credit din Croatia. Actualmente, compania este detinuta de trei persoane fizice si are 190 de angajati. Diners Club Adriatic este al doilea cel mai important furnizor de carduri de credit de pe piata din Croatia, cu o cota de piata de 28,9% si aproximativ 450 de mii de carduri de credit emise. Profitul total, provenit in principal din comisioane, a ajuns la 50 de milioane de euro in 2005, in timp ce profitul net a totalizat 8,5 milioane de euro. La 31 decembrie 2005 capitalul Diners Club Adriatic a insumat 37,6 milioane de euro, ceea ce s-a tradus intr-o rentabilitate a capitalului angajat de 22,6%, in timp ce totalul activelor a echivalat cu 131,7 milioane de euro.

Achizitia va genera sinergii substantiale in domeniul consumer finance si va aduce Grupului Erste Bank o crestere semnificativa a venitului provenind din comisioane in Europa Centrala si de Est (+10% conform cifrelor din 2005). Cele doua afaceri cu carduri de credit ale Erste Bank Croatia si ale Diners Club Adriatic vor cuprinde peste un milion de carduri bancare. Prin adaugarea a 140.000 de noi clienti, baza de clienti Erste Bank din Croatia va creste pana la 740.000, ceea ce va determina o majorare a oportunitatilor de cross selling.

Pozitia de top pe care Erste Bank Croatia o detine in retail banking, cultura sa orientata spre performanta, impreuna cu renumitul brand Diners Club ssi expertiza in industria de carduri de credit plaseaza compania nou-achizitionata pe o pozitie excelenta, care ii va creste atat cota de piata, cat si profitabilitatea.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos