credius.ro

Erste Bank a deschis robinetul si vrea sa treaca la fapte chiar de maine

12 octombrie 2006

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a certificat astazi in fata jurnalistilor ca statul roman a incasat de la Erste Bank, in contul Citibank de la Londra, cele 2,2 miliarde de euro pentru 36,8% din actiunile BCR. "Pretul de vanzare a actiunilor a fost incasat de statul roman, iar Erste Bank este noul actionar majoritar al BCR", a precizat Vladescu. Imediat dupa acest anunt oficial, reprezentantii Erste Bank au transmis un comunicat ... de presa, in care anunta ca strategia de dezvoltare a celei mai mari banci din Romania va fi aplicata incepand chiar de maine.

"Vom incepe chiar de maine sa implementam un nou plan de business ambitios. Astfel, nu va trece mai mult de un an pana cand clientii nostri vor simti influenta apartenentei BCR la grupul Erste Bank in ceea ce priveste produsele si serviciile oferite la standarde de calitate europene", a declarat CEO-ul Erste Bank, Andreas Treichl. "Prin intermediul deja infiintatelor birouri UE, dorim sa ii sprijinim pe clientii nostri sa acceseze fondurile europene in conditii favorabile, pentru a-si dezvolta business-ul cat mai rapid", a adaugat Treichl.

Schimbari in Consiliul de Supraveghere al BCR

Incepand de astazi, Dl. Andreas Treichl (CEO-ul Erste Bank) a preluat functia de Presedinte al Consiliului de Supraveghere. Dl. Manfred Wimmer (Responsabil cu Managementul de Programe la nivel de Grup in cadrul Erste Bank) a fost numit Vice Presedinte al Consiliului de Supraveghere. Ceilalti membri ai Consiliului de supraveghere numiti de catre Erste Bank sunt Dl Christian Coreth (Membru al Consiliului Director Erste Bank raspunzator pentru managementul riscului) si Dl Herbert Juranek (Director al Diviziei de IT la nivel de Grup in cadrul Erste Bank), inlocuindu-i astfel pe fostii membri reprezentand AVAS (Gheorghe Ionescu si Joszef Birtalan), BERD (Oliver Greene) si IFC (Thomas Krayenbuehl). Fostul presedinte al Consiliului Supervizor, dl Daniel Daianu a fost de acord sa ramana membru al Consiliului de supraveghere. Domnii Teodor Mihaescu (SIF Muntenia) si Mihai Fercala (SIF Transilvania) vor continua sa reprezinte SIF-urile in cadrul Consiliului de Supraveghere.

Romania este o piata cu o crestere puternica

Cu o crestere medie a produsului intern brut (PIB) de 6,1 % intre 2002 si 2004, un PIB per locuitor de aproximativ 2.700 Euro in 2004 (fata de 29.000 in Austria) si o rata a depozitelor la PIB de 24 % (fata de 89% in Austria), Romania este semnificativ mai putin dezvoltata decat economiile si pietele bancare din tarile UE. Cu toate acestea, Erste Bank are convingerea ca un nivel atat de scazut de penetrare bancara se va traduce intr-un substantial potential de crestere pe termen lung, avand in vedere ca economia Romaniei converge catre economiile europene mai dezvoltate. Un potential de crestere considerabil este estimat in sectoare cum ar fi cel bancar corporativ, creditele pentru consumatori, depozitele de economii, cardurile bancare si managementul activelor.

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro