Erste a achizitionat 90% din actiunile salariatilor

Din totalul de 63.397.500 de actiuni detinute de catre angajatii Bancii Comerciale Romane (BCR), care reprezinta 8% din capitalul bancii, 57.313.356 de actiuni, echivaland cu 7,2% din capital, au fost vandute sau schimbate ca urmare a acceptarii ofertei Erste Bank, se arata intr-un comunicat de presa. "Aproximativ o treime (19,6 milioane) din actiunile tranzactionate au

Din totalul de 63.397.500 de actiuni detinute de catre angajatii Bancii Comerciale Romane (BCR), care reprezinta 8% din capitalul bancii, 57.313.356 de actiuni, echivaland cu 7,2% din capital, au fost vandute sau schimbate ca urmare a acceptarii ofertei Erste Bank, se arata intr-un comunicat de presa.
"Aproximativ o treime (19,6 milioane) din actiunile tranzactionate au fost vandute catre Erste Bank la pretul precizat in oferta, de 6,5 euro per actiune, in schimbul unei sume cumulate in valoare de 130 milioane de euro cash", se precizeaza in comunicat.

Circa doua treimi (37,7 milioane de actiuni) au fost schimbate de salariati cu actiuni Erste Bank la o rata de schimb de sase la unu. "in consecinta, Erste Bank va emite 6.287.236 milioane de noi actiuni printr-o majorare de capital care va reprezenta o marire de 2% a capitalului de actiuni al bancii. In urma aprobarilor regulatorii necesare, se preconizeaza ca noile actiuni vor fi tranzactionate la Bursele din Viena si Praga incepand de luni, 18 decembrie 2006", se mai arata in comunicat.
In cadrul ofertei de schimb de actiuni, noii actionari au avut posibilitatea de a vinde imediat inapoi catre Erste Bank pana la 50% din noile actiuni achizitionate. "Aproximativ 34% din actiunile Erste Bank nou emise au fost vandute inapoi in cadrul acestei optiuni", se arata in comunicat.

Actiunile Erste Bank ramase, primite in cadrul schimbului, nu vor putea fi vandute pe o perioada de un an.

Pana la sfarsitul perioadei de valabilitate a ofertei lansate de Erste salariatilor BCR, pe data de 24 noiembrie 2006, 12.197 din cei aproximativ 13.000 de angajati ai liderului pietei bancare romanesti care detineau actiuni, au acceptat oferta. "Angajatii romani detin in prezent peste 1% din capitalul Erste Bank", se mentioneaza in comunicatul bancii austriece.

"Ca urmare a ofertei de cumparare a actiunilor detinute de angajatii BCR, cota detinuta de Erste Bank in BCR a crescut acum la 69,11%. Finalizarea tranzactiei este deja in curs de derulare. Se preconizeaza ca intreaga tranzactie se va incheia pana la data de 22 decembrie 2006", se mai arata in acelasi comunicat.

"Suntem foarte incantati ca un numar atat de mare de angajati BCR au ales sa devina actionari Erste Bank. In urma acestui rezultat de succes al ofertei noastre catre angajatii BCR, ponderea angajatilor Erste Bank care detin actiuni ale bancii a crescut la 3%, 1,3% fiind detinute de angajatii grupului din Europa Centrala si de Est. Am facut, astfel, un progres remarcabil catre obiectivul nostru de a avea o participatiune a angajatilor de cel putin 5% in compania noastra", a declarat presedintele Erste Bank, Andreas Treichl.

In plus fata de noile actiuni emise in cadrul ofertei de cumparare a actiunilor BCR, banca austriaca a anuntat ca alte 62.774 de actiuni au fost emise in cadrul Programelor de Detinere de Actiuni de catre Angajatii Erste Bank (MSOP si ESOP), care vor incepe sa fie tranzactionate pe data de 18 decembrie 2006.

"Noul numar total de actiuni Erste Bank incepand de la acea data va fi de 315.305.615", se precizeaza in incheierea comunicatului.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos