Ernst&Young contra KPMG Romania

Ernst&Young contra KPMG Romania

Actionarii Bancii Transilvania vor analiza la 22 februarie, intentia conducerii bancii de a inlocui auditorul financiar, Ernst&Young Assurance Company cu KPMG Romania, invocand uzantele internationale, a anuntat, luni un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti. Uzantele internationale privind colaborarea cu o societate de audit recomanda o perioada de trei ani, iar Ernst&Young Assurance Company a

Actionarii Bancii Transilvania vor analiza la 22 februarie, intentia conducerii bancii de a inlocui auditorul financiar, Ernst&Young Assurance Company cu KPMG Romania, invocand uzantele internationale, a anuntat, luni un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Uzantele internationale privind colaborarea cu o societate de audit recomanda o perioada de trei ani, iar Ernst&Young Assurance Company a fost auditorul Bancii Transilvania in ultimii patru ani, se mentioneaza in comunicat.

Adunarea ordinara a actionarilor se va tine in aceeasi zi si va discuta modificarea actului constitutiv al bancii. Conducerea bancii va propune ca pentru validarea deciziilor adunarilor generale ordinare sa fie necesara prezenta actionarilor care detin cel putin o patrime din capitalul social. La data stabilita pentru a doua convocare, adunarea va putea avea loc, oricare ar fi partea de capital reprezentata de actionarii prezenti, iar hotararile se vor lua cu majoritatea de voturi a celor prezenti, se mentioneaza in convocator.

Pentru adunarile generale extraordinare, conditiile primei convocati sunt identice, dar in cazul unei a doua convocari este nevoie ca actionarii prezenti sa detina cel putin o cincime din capitalul social.

Consiliul de Administratie este obligat sa convoce adunarea generala ordinara sau extraordinara la cererea actionarilor, reprezentand cel putin 5% din capitalul social, se mai spune in comunicat.

Banca Transilvania are in prezent o retea de 341 de unitati si apoximativ 4.500 de angajati. Banca avea, dupa primele noua luni ale anului trecut, active de 6,8 miliarde lei (1,9 miliarde euro) si o cota de piata de 4,5%, fiind a cincea ca marime in sistemul bancar romanesc.

Banca Transilvania este listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), iar actionarul sau principal este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 15% din actiunile bancii. Nici un alt actionar nu detine mai mult de 5% din titlurile Bancii Transilvania.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos