Emisiunea de obligatiuni Timisoara, a fost aprobata de CNVM

Prima transa, de 30 milioane de lei, a emisiunii de obligatiuni a municipiului Timisoara, in valoare totala de 150 de milioane de lei, a fost aprobata saptamana trecuta de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Oferta de vanzare primara, intermediata de firma de brokeraj BCR Securities, se va derula in perioada 21 decembrie-29 decembrie, iar

Prima transa, de 30 milioane de lei, a emisiunii de obligatiuni a municipiului Timisoara, in valoare totala de 150 de milioane de lei, a fost aprobata saptamana trecuta de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Oferta de vanzare primara, intermediata de firma de brokeraj BCR Securities, se va derula in perioada 21 decembrie-29 decembrie, iar BCR va fi grup de distributie.
Dobanda va fi de 8,8% pentru primul trimestru si, ulterior, va fi calculata ca medie a dobanzilor pe piata interbancara pentru depozite (BUBID) si credite (BUBOR) la trei luni, plus 0,1 puncte procentuale. Dupa ce Romania va adopta euro, dobanda se va calcula dupa formula EURIBOR la trei luni, la care se adauga 0,15 puncte.

La inceputul lunii iunie a acestui an, primaria Timisoara a anuntat ca va lansa o emisiune de obligatiuni in valoare de 150 milioane lei, cu scadenta la 20 de ani, fondurile urmand sa fie utilizate pentru finantarea proiectelor de investitii de interes local.

Aceasta este cea mai mare emisiune de obligatiuni emisa pe piata romaneasca de capital si va fi realizata in cinci serii, fiecare in valoare de 30 milioane de lei, pe parcursul a doi ani.

In cazul in care una dintre serii nu este subscrisa integral, BCR va cumpara restul de obligatiuni, a aratat la jumatatea acestui an consultantul juridic al emisiunii, casa de avocatura tuca Zbarcea & Asociatii.

Obligatiunile emise in urma ofertei publice vor fi inscrise la cota Bursei de Valori.
BCR va acorda si un credit tip "punte", cu o valoare de 30 de milioane de lei. Finantarea este de tip revolving, cu o dobanda BUBOR la trei luni, din care se va scadea 0,25%.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos