Emisiune numismatica – set monetarie cu medalie din argint dedicat aniversarii a 100 de ani de la inceperea constructiei Muzeului Taranului Roman

Emisiune numismatica – set monetarie cu medalie din argint dedicat aniversarii a 100 de ani de la inceperea constructiei Muzeului Taranului Roman

Incepand cu data de 15 octombrie 2012, Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic un set de monetarie cu anul de emisiune 2012, cu medalie din argint, dedicat aniversarii a 100 de ani de la inceperea construirii cladirii Muzeului Etnografic Romanesc (astazi Muzeul National al Taranului Roman). Setul de monetarie va contine monedele

Incepand cu data de 15 octombrie 2012, Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic un set de monetarie cu anul de emisiune 2012, cu medalie din argint, dedicat aniversarii a 100 de ani de la inceperea construirii cladirii Muzeului Etnografic Romanesc (astazi Muzeul National al Taranului Roman).
Setul de monetarie va contine monedele romanesti aflate in circulatie: 1 ban, 5 bani, 10 bani, 50 bani si comemorative de 50 bani (Aurel Vlaicu, Mircea cel Batran si Neagoe Basarab) – calitate proof, precum si o medalie din argint.
Caracteristicile medaliei din argint sunt urmatoarele:
• Metal: argint
Titlu: 800‰
• Forma: rotunda
Diametru: 28 mm
Greutate: 15,5 g
Calitate: proof
• Cant: neted
Aversul medaliei prezinta o imagine partiala a cladirii Muzeului National al Taranului Roman, inscriptia "CLADIREA MUZEULUI NATIONAL AL TARANULUI ROMAN", anii "1912" si "2012", iar la exterior, inscriptia in arc de cerc "100 ANI DE LA INCEPEREA CONSTRUCTIEI".
Reversul medaliei prezinta un spatiu de expozitie din interiorul Muzeului National al Taranului Roman si doua imagini partiale ale unor costume traditionale romanesti; la exterior, in arc de cerc, un citat apartinand primului director al muzeului, Alexandru Tzigara-Samurcas – "UN PALAT AL ARTEI PAMANTENE".
Atat medalia, cat si monedele care alcatuiesc setul sunt realizate in conditii de calitate proof.
Setul de monetarie va fi prezentat sub forma de pliant, introdus intr-un etui, piesele componente fiind incastrate in locasuri speciale.
Tirajul aprobat al emisiunii este de 1.000 de exemplare.
Pretul de vanzare, exclusiv TVA, este de 220,00 lei/set.
Lansarea in circuitul numismatic, a setului de monetarie, cu anul de emisiune 2012, cu medalie din argint, dedicat aniversarii a 100 de ani de la inceperea construirii cladirii Muzeului Etnografic Romanesc (astazi Muzeul National al Taranului Roman), se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos