Emisiune numismatica – moneda din aur dedicata aniversarii a 200 de ani de la nasterea lui George Baritiu

Emisiune numismatica – moneda din aur dedicata aniversarii a 200 de ani de la nasterea lui George Baritiu

In conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 10 septembrie 2012, o moneda din aur dedicata aniversarii a 200 de ani de la nasterea lui George Baritiu. Caracteristicile tehnice ale monedei sunt urmatoarele: • Valoare

In conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 10 septembrie 2012, o moneda din aur dedicata aniversarii a 200 de ani de la nasterea lui George Baritiu.

Caracteristicile tehnice ale monedei sunt urmatoarele:

Valoare nominala: 100 lei
• Metal: aur
Titlu: 900‰
• Forma: rotunda
Diametru: 21 mm
Greutate: 6,452 g
Calitate: proof
• Cant: zimtat

Aversul prezinta o compozitie formata din titlurile unor publicatii editate de George Baritiu; inscriptia in arc de cerc „Romania“, valoarea nominala „100 Lei“, anul de emisiune 2012, amplasat de o parte si de alta a stemei Romaniei.

Reversul prezinta portretul lui George Baritiu, anii intre care a trait „1812”, „1893“ si inscriptia in arc de cerc „George Baritiu“.
Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv brosura de prezentare, este de 1.900,00 lei /buc.
Monedele din aur dedicate aniversarii a 200 de ani de la nasterea lui George Baritiu au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din aur se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos